Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2008,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2008, 20.19

8 let

Smuči Majdičeve ponovno hitre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ukrajinka Valentina Ševčenko je zmagovalka smučarskega teka na 10 kilometrov za svetovni pokal v kanadskem Canmoreu. Petra Majdič se je zavihtela na peto mesto.

Kanadsko prizorišče Petri Majdič očitno ustreza. Potem ko je v sredo slavila zmago v sprintu, so ji smuči v petek tekle tudi v njej sicer ne tako priljubljeni prosti tehniki. Majdičeva je na koncu zasedla peto mesto, predse je spustila zgolj Ševčenkovo, Medvedevo, Kowalczykovo in Italijanko Sabino Valbuso.

Majdičeva je skupaj s trenerjem pred tekmo postavila taktiko, da se bo skušala držati znotraj deseterice. To ji je tudi uspelo. Po nekoliko počasnejšem startu je v drugem krogu pritisnila na plin in se povzpela vse do končnega petega mesta. "Rekla sva, da bo Petra zaradi višje nadmorske višine začela nekoliko bolj počasi. Načrt je bil, da se drži znotraj deseterice. Počutila se je dobro in tudi smuči so tako, kot že vse prejšnje dni, delovale odlično. Ko je videla, da lahko še nekaj iztisne iz sebe, je v drugem krogu napadala in na koncu se je izšlo za peto mesto. Z rezultatom sva tako jaz, kot tudi Petra, zelo zadovoljna," je dejal slovaški strokovnjak Ivan Hudač.

Hudač poslal v ogenj le Petro

"Odločil sem se, da bo na petkovi tekmi nastopila le Petra. Vesna Fabjan še vedno nekoliko boleha, to se je videlo tudi v sprintu. Pred odhodom v Kanado je bila na antibiotikih in prav gotovo ni tista 'taprava'. Na drugi strani v ogenj nisem želel poslati niti Katje Višnar, ki še ni dovolj pripravljena za teke na razdalji. Vse tri bodo nastopile na jutrišnjem sprintu v prosti tehniki, kjer menim, da lahko vse osvojijo točke svetovnega pokala. V sprintu je sicer težko karkoli napovedovati, saj odločajo tudi najmanjše napake, a mislim, da so lahko vse tri znotraj trideseterice," je še dejal Hudač.

V moški konkurenci, kjer Slovenija ni imela svojega predstavnika, saj je Nejc Brodar ostal doma, se je zmage veselil Italijan Valerio Checchi. Slednji je na 15 kilometrov dolgi preizkušnji v prosti tehniki za dobrih osem sekund ugnal Nemca Reneja Somerfeldta, tretji je bil Italijan Pietro Piller Cottrer.

V soboto bo v Canmoreu na sporedu še zadnja kanadska preizkušnja - sprint v prosti tehniki. Nastopile bodo vse tri slovenske predstavnice. Finale najboljše trideseterice se bo pričel ob 20.30 po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte