SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Rabi še kilometrino"

4

termometer

Za slovenske skakalke bo nova sezona nekaj posebnega, saj bodo premierno nastopile v svetovnem pokalu. Pri tem prehodu jim uspešno pomaga Primož Peterka, ki je zelo motiviran, pravi Matjaž Triplat.

Slovenski ženski skakalni tabor je nedavno doletel neprijeten dogodek. Naša najboljša skakalka v minuli sezoni Eva Logar si je namreč poškodovala koleno in že okreva po operaciji - vrnila naj bi se aprila prihodnje leto. Glavni trener Matjaž Triplat je seveda veliko upov za novo sezono polagal ravno nanjo, a pravi, da so tudi ostale mlade tekmovalke zelo zagnane na treningih.

Niso pa angažirana le dekleta, ampak tudi Primož Peterka, pravi Triplat, ki je v tej sezoni njegov mentor pri prehodu iz skakalnih v trenerske vode. In prav izkušnje najboljšega slovenskega skakalca vseh časov bodo zagotovo prišla prav pri prehodu deklet v svetovni pokal, ki se bo začel na začetku decembra v Lillehammerju. "Primož je dobra kontakta vez z dekleti. Punce so ga sprejele. Je izredno delaven. Na trenerskem področju rabi še kilometrino. Poskušam mu pomagati. Koliko bo odnesel, je v prvi vrsti odvisno od njega. Je zelo motiviran in je v veliko pomoč. Tudi sam vidi, da se da še veliko stvari premakniti naprej. Za enkrat nimam pritožb," je o pomočniku povedal Triplat.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin