Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
2. 12. 2015,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bode Miller Beaver Creek

Sreda, 2. 12. 2015, 15.42

8 let

Ptice roparice premamile Bodeja Millerja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Smučarski druščini se bo ob koncu tedna v Beaver Creeku pridružil tudi Američan Bode Miller, ki svojih tekmovalni smuči, vsaj uradno, še ni postavil v kot.

Bode Miller se bo ob koncu tedna znova podal iz štartne hišice znamenite smukaške proge Ptice roparice v Beaver Creeku. Na petkovem drugem smuku svetovnega pokala sezone 2015/16 bo namreč opravljal vlogo predtekmovalca s kamero, nato pa se bo posvetil še strokovnemu komentiranju v neposrednem prenosu televizijske postaje NBC.

Na kraju nesreče

Prav v Beaver Creeku je sicer Miller pred devetimi meseci grdo padel na superveleslalomski tekmi svetovnega prvenstva, si z robnikom smučke poškodoval desno nogo in predčasno zaključil že tako tekmovalno povsem skromno sezono. V zraku pa ostaja vprašanje, ali se je s tem padcem končala tudi njegova kariera.

Leto premora, nato pa …

Izkušeni 38-letni ameriški reprezentant je poleti naznanil vsaj enoletni smučarski umik. Posvetil naj bi se družini, deloma vlogi strokovnega komentatorja in konjeništvu, ki (p)ostaja njegov osrednji hobi, nato pa se bo prihodnje leto odločil o morebitni vrnitvi v karavano svetovnega pokala. V slednji je bil nazadnje marca 2014. V pretekli zimi je namreč zaradi težav s hrbtom nastopil zgolj na nekaj uradnih smukaških treningih ter tekmi svetovnega prvenstva.

Kmalu po naznanitvi smučarskega premora je Miller prekinil tudi pogodbo s proizvajalcem smuči Head ter se dogovoril za sodelovanje z mladim ameriškim proizvajalcem smučarske opreme Bomber. V okviru tega partnerstva je nastal atraktiven oglas, v katerem Bode v slogu agenta Jamesa Bonda vijuga po belih strminah in beži pred nepridipravi.

Spoštovanja vredna kariera

Se bo Miller kdaj vrnil tudi kot tekmovalec? "Odločilna bo motivacija. Vsekakor pa bo vedno dobrodošel," na vprašanja o negotovosti, ki je v Bodejevem primeru že kar simptomatična, odgovarja direktor ameriške reprezentance Patrick Riml, ki se kajpak zaveda izjemnega opusa enega najbolj prepoznavnih obrazov "belega cirkusa".

V svoji karieri, ki jo je v svetovnem pokalu začel že leta 1997, je namreč osvojil dva velika kristalna globusa in štiri male ter slavil zmago na 33 tekmah, pri čemer se lahko pohvali z zmagami v vseh disciplinah. Blestel je tudi na velikih tekmovanjih, s katerih se je v ZDA, kjer so prav zaradi njega začeli smučanju posvečati nekoliko več pozornosti, vrnil z 11 kolajnami. Med drugim je okoli vratu prejel tudi zlato olimpijsko odličje v Vancouvru 2010, štirikrat pa je bil svetovni prvak.

Ne spreglejte