SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrti Hvala: Bolj ko se gledam na kameri, bolj si grem na živce

1

termometer

"Vrtim se v krogu," pravi Jaka Hvala, ki na skakalnicah ne najde tistih pravih občutkov za dobro izvedbo skoka. Podobno stanje je tudi pri Juriju Tepešu.

Tako Jaka Hvala kakor tudi Jurij Tepeš sta se uvrstila na zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu, a s skoki nista zadovoljna. Tepeš je imel 29. rezultat (129,5 metra) kvalifikacij, Hvala pa 34. (129 metrov).

"Prav vriskati ne morem po takšnem skoku. Preveč se lovim. Bolj ko se gledam na kameri, bolj si grem na živce. To ni za nikamor. Na imitacijah mi gre vse super, na skakalnici se pa lovim v istem krogu. Ko že nakažem, da bo kaj bolje, gre vse nazaj," je bil po treh nedeljskih skokih v Bischofshofnu vidno potrt Jaka.

Nič kaj boljše volje ni bil Tepeš, ki prav tako lovi prave občutke: "Kvalifikacijski skok ni bil najboljši. Trenutno mi ne gre najboljše. Škoda, da med turnejo ni prostega kakšnega dodatnega dneva, da bi šel na trening in se pripravil na Kulm in na naslednje tekme. A je treba odskakati vse tekme. Kvalifikacijski skok je bil danes sicer najboljši, a kaj mi to pomaga, če nisem blizu najboljših. Nimam pravih občutkov."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin