Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
9. 1. 2016,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ivica Kostelić

Sobota, 9. 1. 2016, 16.35

8 let

Poslovilna turneja Ivice Kostelića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vse kaže, da se hrvaški smučarski veteran Ivica Kostelić, ki je le še bleda senca nekdanjega prvaka, počasi poslavlja od karavane svetovnega pokala.

Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Ivica Kostelić vselej s cmokom v grlu odgovarja na vprašanja o trenutku, ko bo moral svoje tekmovalne smuči postaviti v kot. V novi sezoni se s tem vprašanjem sooča še bolj pogosto. Ne le zaradi stalnih bolečin v kolenu in dejstva, da bo novembra dopolnil 37 let, temveč tudi zaradi rezultatske nekonkurenčnosti. Do zadnjih točk svetovnega pokala je prišel 25. januarja v Kutzbühlu, v novi sezoni si lahko kakšen vidnejši rezultat obeta le v kombinaciji. "Že leta smučam z bolečinami v kolenu. Poslušati moram svoje telo. Vem, da ne morem več zmagovati. Vseeno pa sem pričakoval več," je ob prihodu v Adelboden, kjer ga v nedeljo čaka četrti slalom sezone, v pogovoru za spletno stran švicarske radiotelevizije SRF dejal Zagrebčan.

Vrnitev bi bila čudež

Vse kaže, da gre za Kostelićevo poslovilno turnejo v svetovnem pokalu. Kot pravi, bi za morebitno tekmovalno vrnitev v Adelboden leta 2017 potreboval čudež. "Ne bom pogrešal le smučanja. V smučarskem cirkusu sem stkal veliko prijateljskih vezi. Tudi z gostitelji tekem imam poseben odnos. Prav zaradi tega želim še enkrat obiskati vse te kraje," pripoveduje večkratni hrvaški športnik leta, ki je zaradi pomanjkanja snega v začetku leta ostal brez domače tekme na Sljemenu nad Zagrebom. Zato pa se utegne zgoditi, da bo svoj zadnji nastop v svetovnem pokalu vknjižil marca v Kranjski Gori. Kot pravi, gre za njegovo drugo domače smučišče, saj je tam v mladih letih veliko treniral in tekmoval ter se leta 2013 veselil svoje zadnje zmage.

Spoštovanja vredna kariera

Čeprav je v novi sezoni Ivica le bleda senca nekdanjega šampiona, pa je kot na dlani, da se bo, v trenutku ko bo smuči postavil v kot, od alpskega smučanja poslovil eden od velikanov tega športa. V svoji karieri je namreč osvojil veliki kristalni globus, se veselil 26 zmag svetovnega pokala, osvojil komplet kolajn na svetovnih prvenstvih in okrog vratu prejel štiri srebrne olimpijske kolajne. Pravzaprav mu manjka le naslov olimpijskega prvaka.

Ne spreglejte