SiolNET. Sportal Zimski športi
7,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger
OBERSTDORF, SMUČARSKI POLETI (sobota)

Zajc spet letel ekstremno daleč, a se je ustrašil. Junak je postal Kobajaši.

7,26

termometer

Timi Zajc
Timi Zajc je bil na dobri poti, da poleti ekstremno daleč, a je prehitro začel zavirati svoj polet ter s tem izgubil mesta na razpredelnici. Kljub temu je lahko zadovoljen s predstavami in končnim devetim mestom. Foto: Sportida

Slovenski junak petkovega dne je bil tudi v soboto najboljši slovenski skakalec na letalnici v Oberstdorfu. Timi Zajc je bil v drugi seriji spet na dobri poti, da se zavihti v bližino stopničk, a je plačal davek neizkušenosti. Bistveno prehitro je začel zaključevati polet, potem ko je bil še visoko nad doskočiščem. Veliki zmagovalec je postal Japonec Rjoju Kobajaši, ki se je razveselil že desete zmage v sezoni. Slovenija se lahko pohvali s petimi dobitniki točk.

TImi Zajc Sportal Timi Zajc ima že zdaj "spomenik", ki ga bo spominjal na kariero #intervju

Timi Zajc je bil tudi v soboto naš najboljši. Tako kot v petek je bil tudi tokrat po prvi seriji šesti. Za stopničkami je zaostajal približno deset točk. V drugo je spet naredil izvrsten polet. Neslo ga je daleč, ekstremno daleč. Zaradi pomanjkanja izkušenj ni pravilno ocenil, kam bi ga lahko poneslo in je v zraku predčasno začel zavirati ter doskočil pri 228,5 metra.

"S tekmo sem zelo zadovoljen, predvsem z drugim skokom. Res sem naredil zelo dobrega. V drugem delu sem naredil manjšo napako, lahko bi skočil precej dlje. Malo sem se ustrašil, imam premalo izkušenj z letenjem v drugem delu in do jutri bom to poskušal popraviti. Morda je bilo danes malce več razmišljanja. V petek sem skakal bolj sproščeno, nisem se toliko ukvarjal z napakami. Danes sem že imel malo več v glavi, na kaj moram biti pozoren. In to bom jutri poskušal čim bolj odmisliti," je po tekmi povedal član SSK Ljubno BTC.

Timi Zajc Sportal Izjemna zmaga Timija Zajca: Noro!

Na koncu se je moral zadovoljiti z devetim mestom. Če bi dokončal drugi polet, kot bi moral, bi ga verjetno spet videli na stopničkah, a je razveseljivo, da kljub petkovi zmagi še vedno skače zelo daleč in je ostal na trdnih tleh. V razvrstitvi poletov je kljub devetemu mestu visoko na drugem mestu, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je osmi.

Kobajaši do desetke, od Prevca ga loči pet zmag

Rjoju Kobajaši se je po premoru spet razveselil zmage. Rjoju Kobajaši se je po premoru spet razveselil zmage. Foto: Sportida Verjetno pa to ne bi bilo dovolj za zmago, za katero sta se na koncu udarila Nemec Markus Eisenbichler in junak te zime Rjoju Kobajaši. Domačin se za razliko od Zajca ni ustrašil ekstremne daljave in je potegnil do 237 metrov, Japonec pa je pristal tri metra prej, a je imel zalogo točk iz prve serije dovolj veliko, da se je veselil že desete zmage v sezoni. Le pol točke ju je na koncu ločevalo. Če želi izenačiti dosežek Petra Prevca, mora do konca zime zmagati še petkrat. Tretje mesto je tokrat osvojil Avstrijec Stefan Kraft.

Zanimiv je podatek, da je bil identičen vrstni red že na prvi tekmi novoletne turneje. In to prav tako v Oberstdorfu, le na navadni napravi.

Sicer pa so slovenski orli naredili lep ekipni uspeh. Tik za najboljšo deseterico sta bila Anže Semenič in Domen Prevc. Prvi je v drugo spet pokazal odličen polet in se z 224,5 metra s 17. povzpel na 12. mesto, najmlajši od bratov Prevc pa je bil le za desetinko točke za njim.

"Užival sem v vseh skokih, tako kot včeraj. Sem pa zelo zadovoljen z današnjim zadnjim poletom, kljub napaki na mizi. Popravil sem drugi del leta in na srečo me je tudi odneslo," je dejal Semenč, Domen pa dodal: "Sem zadovoljen, v teh dveh dneh sem užival, predvsem pa sem vesel, ker me jutri čaka še nova priložnost. Upam, da bomo nadaljevali, tako kot smo do zdaj."

Zadovoljstvo sta imela po koncu tekme tudi Tilen Bartol (24.) in Jurij Tepeš (26.). Oba sta se razveselila prvih točk v sezoni. Slednjih je bil še posebej vesel Tepeš, ki se zadnji dve sezoni lovi.

Žiga Jelar in Anže Lanišek sta bila za finale za las prekratka.

V nedeljo bo še tretja posamična tekma v tem koncu tedna. Kvalifikacije bodo ob 14.30, tekma pa bo ob 16. uri.

Timi Zajc Sportal Bertoncelj je Zajca objel, nato mu rekel, naj izklopi telefon

Oberstdorf, 2. serija

 

Svetovni pokal, skupno:

 1. Ryoyu Kobayashi (Jap)       1351 točk
 2. Stefan Kraft (Avt)           881
 3. Kamil Stoch (Pol)            829
 4. Piotr Zyla (Pol)             777
 5. Dawid Kubacki (Pol)          681
 6. Robert Johansson (Nor)       601
 7. Stephan Leyhe (Nem)          590
 8. Timi Zajc (Slo)              583
 9. Markus Eisenbichler (Nem)    555
10. Johann Andre Forfang (Nor)   550
...
19. Domen Prevc (Slo)            226
23. Anže Lanišek (Slo)           168
27. Anže Semenič (Slo)           124
43. Jernej Damjan (Slo)           32
44. Peter Prevc (Slo)             28
48. Žak Mogel (Slo)               18
57. Tlen Bartol (Slo)              9
61. Žiga Jelar (Slo)               6
63. Jurij Tepeš (Slo)              5
...

Poleti:

 1. Markus Eisenbichler (Nem)    140
2. Timi Zajc (Slo)              129
 3. Ryoyu Kobayashi (Jap)        118
 4. Stefan Kraft (Avt)           100
 5. Piotr Zyla (Pol)             100
 6. Dawid Kubacki (Pol)           89
 7. Kamil Stoch (Pol)             85
 8. Johann Andre Forfang (Nor)    68
 9. Robert Johansson (Nor)        59
10. Philipp Aschenwald (Avt)      52
...
27. Anže Semenič (Slo)            34
19. Domen Prevc (Slo)             31
23. Anže Lanišek (Slo)             7
  . Tilen Bartol (Slo)             7
32. Jurij Tepeš (Slo)              5


Preberite še:

 

Jurij Tepeš Sportal Jurij Tepeš se je darila, ki ga ni pričakoval, zelo razveselil

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 360
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin