Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 10. 2020,
18.43

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Oberhof biatlon

Ponedeljek, 19. 10. 2020, 18.43

3 leta, 6 mesecev

oberhof

Nemcem bodo milijonsko izgubo pokrile oblasti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Oberhof, biatlon | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Letošnje biatlonske januarske tekme v nemškem Oberhofu bi prirediteljem lahko prinesle milijonsko izgubo. Zaradi posebnih pravil za zajezitev pandemije novega koronavirusa bo Oberhof v dogovoru z IBU namreč organiziral tudi tekmo iz Ruhpoldinga, a bo izgubo pokrila dežela Turingija.

Nemška tiskovna agencija dpa povzema časnik Thuringer Zeitung, ki poroča, da bo imel Oberhof velik izpad dohodkov zaradi pričakovano zmanjšanega števila obiskovalcev, obenem pa bodo nastali dodatni stroški zaradi zagotovitve higienskih pripomočkov in ukrepov na tekmi.

V Oberhofu so se z IBU vseeno dogovorili za dve tekmovanji. Mednarodna biatlonska zveza se je zaradi zagotovitve varnosti za tekmovalce namreč odločila, da bo v letošnji sezoni en prireditelj organiziral po dve tekmovanji, s čimer bodo vsi udeleženci bolj zaščiteni, lažje pa bo zagotoviti zdravje.

V Oberhofu so tako prevzeli tudi tekmo iz Bavarske, saj se bojijo, da bi kot organizatorji lahko izgubili svoj status, če ne bi bili pripravljeni sodelovati z IBU. "Če bi se lahko odločali sami, bi dali prednost Ruhpoldingu. Obenem bi bila odpoved slab znak za SP 2023," je razložil Hartmut Schubert, sekretar v ministrstvu za finance Turingije.

Letos imajo prireditelji sicer že prodanih 17 tisoč vstopnic, a gre za prireditelja, ki na posamičen tekmovalni dan gosti po 25 tisoč obiskovalcev, letos pa jim grozi, da gledalcev na tekmi morda sploh ne bo. Bržkone se bodo o tem prireditelji odločili že v novembru. Že zdaj pa je jasno, da več kot devet tisoč gledalcev na dan skoraj zanesljivo ne bo.

Preberite še:

pokljuka 2020
Sportal Na Pokljuki pripravljeni na tri scenarije
Olle Dahlin
Sportal Mednarodna zveza želi biatlonsko sezono izpeljati po načrtih
Ne spreglejte