Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 2. 2008,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2008, 11.30

6 let, 6 mesecev

Naj Tini Maze še večkrat posije sonce

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Verjetno se še spominjate sobote, ko je Tina Maze premagala vso konkurenco v smuku v St. Moritzu. O dosežku Sportalove športnice tedna sta spregovorila tudi Klemen Bergant in Andrej Jerman.

Oglejte si zmagovalni smuk Tine Maze v St. Moritzu

S številko 47 ji je uspel velik met. Presenetila je vse tekmice, verjetno pa so bile nanjo najbolj besne tiste smučarke, ki so v cilju že proslavljale vidnejše uvrstitve. Čeprav je Tina Maze že na treningih kazala znake napredka, je bil z njenim nastopom presenečen tudi vodja ženskih reprezentanc Klemen Bergant: " Jasno, da uspeha nismo pričakovali. Res pa je, da je iz treninga v trening vozila bolje. Na zadnjem pred tekmo je imela ob napaki 15. čas, zato smo vedeli, da lahko pride do dobre uvrstitve. Na roko nam je šlo tudi vreme, saj je ob nastopu Tine posijalo sonce. Tiste najboljše med številkama 16 in 22 so imele najslabše pogoje. Vendar so imele tudi druge tekmovalke okoli Tine dobre možnosti za vrhunski dosežek, a jih niso izkoristile."

Po smuku je bila emocionalno prazna

Tina je po uspehu v smuku nekoliko slabše odpeljala superveleslalom, vendar po mnenju Berganta povsem pričakovano: "Tina je bila na tisti tekmi emocionalno povsem prazna. Težko je tekmovati, če po dolgem času prideš do vrhunskega rezultata. Takrat je največ nevarnosti za poškodbe, ali pa doživiš popoln kolaps na sami progi in temu je primeren zaostanek. Verjamemo v Tino. Sposobna je dobrih voženj. Sedaj se vrača po poškodbi in trenira s polno paro. Nekoliko več treninga potrebuje v veleslalomu, vendar je naslednja veleslalomska preizkušnja še oddaljena."

Jerman: Privoščim Tini

Kakšen občutek je, če zmagaš v smučarski formuli 1, dobro ve Andrej Jerman (letos je že dvakrat postal Sportalov športnik tedna), ki se je proslavil lani v Garmisch-Partenkirchnu. "Zelo sem vesel, da je tudi Tini uspelo zmagati na smuku. Vsi vemo, da je imela težave, zato ji ta uspeh še toliko bolj privoščim. Za slovensko smučanje je dobro, da ji je uspel veliki met." In kako naj Črnjanka pride do konstantnosti? " Recept je enostaven. Fizično moraš biti čimbolj pripravljen, da lahko zdržiš vse te napore. Ritem tekem je res hud, zato konstantnosti ne more biti, če ni kondicije," razkriva recept za dobre rezultate priljubljeni "Jerry".

Ob takih napovedih lahko slovenski navdušenci alpskega smučanja zremo pozitivno v prihodnost, lepo pa bi bilo, da bi še kdo od naših tekmovalcev ali tekmovalk prišel na Sportalov prestol. Da se usedeš nanj, pa verjetno dobro veste, kaj je potrebno storiti…

Ne spreglejte