Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
31. 1. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

8

Natisni članek

Andrea Massi Smučarska zveza Slovenije Iztok Klančnik St. Moritz 2017

Torek, 31. 1. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Odziv SZS

Massijevi časi so za SZS preteklost

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

8

Štiri dni po tem, ko je Andrea Massi naznanil slovo od slovenskega smučanja, so konec sodelovanja z zunanjim svetovalcem naposled potrdili tudi pri Smučarski zvezi Slovenije.

Iztok Klančnik je končal molk SZS na temo Andree Massija. "Zdaj pa pozornost namenimo tekmovalcem," je dejal ob koncu naznanitve konca sodelovanja. | Foto: Sportida Iztok Klančnik je končal molk SZS na temo Andree Massija. "Zdaj pa pozornost namenimo tekmovalcem," je dejal ob koncu naznanitve konca sodelovanja. Foto: Sportida

Ko je Andrea Massi v petek potrdil, da so ga odgovorni pri Smučarski zvezi Slovenije obvestili o koncu sodelovanja, smo potrditev zaman iskali tudi pri krovni organizaciji. Šele četrti dan po tem, ko je postalo dokončno jasno, da za italijanskega strokovnjaka v slovenski reprezentanci ni več prostora, se je teme javno dotaknil tudi predsednik alpskega zbora in odbora Iztok Klančnik.

Potrdil je, da so se predstavniki SZS pretekli teden sestali z Massijem in njegovim pooblaščencem ter pretrgali pogodbo, kar naj bi v obdobju do 28. februarja eno od določil tudi dopuščalo. Dotaknil se je tudi vprašanja, zakaj so se pri SZS odločili za takšno potezo.

"Nekatere stvari so se spremenile. Delovanje panoge je drugačno kot tedaj, ko je bila pogodba podpisana. Nadalje, pojavile so se nekatere nekompatibilnosti. Andrea Massi namreč ni sodeloval z žensko reprezentanco. Tretji element pa se nanaša na stališča, ki jih je glede SZS in posameznih sodelavcev izražal Andrea Massi. Ob teh je vprašljivo, ali bi želel tako nadaljevati sodelovanje," je ob robu predstavitve reprezentance za SP v St. Moritzu dejal Klančnik.

Massi: Znebiti so se me želeli že lani

"Znamenja sem čutil že lani. Znebiti so se me želeli že po lanski Zlati lisici. Govorili so mi, da imam preveč medijske pozornosti. Gospod Klančnik je le čakal, da se bo oklenil ene točke," nam je pretekli teden na to temo povedal Massi in dodal, da je na koncu verjetno res pretehtala njegova ostrina ob nedavnem sporu okrog poslovilnega nastopa Tine Maze.  "Vedno povem, kar mislim, da moram povedati. Ne znam se prilizovati."

  Andrea Massi je s slovenskimi smučarji nazadnje sodeloval na tekmah svetovnega pokala v Kitzbühlu. | Foto: Sportida Andrea Massi je s slovenskimi smučarji nazadnje sodeloval na tekmah svetovnega pokala v Kitzbühlu. Foto: Sportida

Kronologija: Massi  SZS
April 2002: na povabilo takratnega trenerja ženske reprezentance Rasta Ažnoha je Andrea Massi postal kondicijski trener. To vlogo je opravljal vse do konca sezone 2005/06 in nato še v sezoni 2007/08.
Pomlad 2008:  Tina Maze se je odločila za samostojno pot in z Massijem kot idejnim očetom projekta oblikovala Team to aMaze. V okviru te ekipe je Mazejeva nastopala vse do konca sezone 2014/15.
23. decembra 2014: predsednik SZS Enzo Smrekar in direktor Jurij Žurej sta Massiju ponudila vodenje slovenske reprezentance, a ta (še) ni želel dati pozitivnega odgovora.
11. maj 2015: Andrea Massi je postal zunanji sodelavec Smučarske zveze Slovenije, na voljo vsem tekmovalnim ekipam.
Zima 2015/16: vodja ženske ekipe Denis Šteharnik se je kmalu po začetku sezone odrekel kakršnikoli Massijevi pomoči, zato je ta večinoma sodeloval z moško ekipo, predvsem za hitri disciplini.
Pomlad 2016: Massi je bil pripravljen prevzeti vodenje ženske in moške reprezentance. "Če bi vlogo sprejel, bi bil selektor. Nisem skrival, da bi moje ustoličenje prineslo tudi nekaj revolucionarnih potez," je dejal Massi, čigar predlog ni bil sprejet. 
14. 12. 2016: med ekipo Tine Maze in SZS je izbruhnil nov spor, potem ko so pri zadnji javno naznanili, da naj bi tekmovalka "za poslovilno tekmo v slovenskem dresu zahtevala 90 tisoč evrov". Obe strani sta si izmenjali nekaj ostrih besed.
7. 1. 2017: Tina Maze se je uradno poslovila od tekmovalnega alpskega smučanja, v zraku pa je ostalo vprašanje, ali bo s SZS še naprej sodeloval Andrea Massi.
26. 1. 2017: SZS je končal sodelovanje z Andreo Massijem.  
31. 1. 2017: Iztok Klančnik je javno potrdil konec sodelovanja oziroma pogodbe.
Ne spreglejte