Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
2. 2. 2012,
21.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rok Marguč

Četrtek, 2. 2. 2012, 21.06

8 let

Marguč: Problem je v meni in moji glavi

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Peto mesto na tekmi svetovnega pokala v nemškem Sudelfeldu kot najboljša uvrstitev dosedanje sezone aktualnega svetovnega podprvaka v deskanju na snegu Roka Marguča vsekakor ne more zadovoljiti.

Rok Marguč se je lani s srebrno medaljo v paralelnem veleslalomu in z bronasto v paralelnem slalomu na svetovnem prvenstvu v španski La Molini prebil v sam svetovni vrh deskanja na snegu. Temu primerna so bila tudi pričakovanja pred začetkom sezone, ki pa jih Celjan zaenkrat še ni izpolnil. ''Dejstvo je, da sem od letošnje sezone pričakoval ogromno. Morda so bila ravno prevelika pričakovanja napaka. Hitro se ti zgodi slaba tekma, dve in ni uspeha. V začetku decembra sem imel še določene nepričakovane zdravstvene težave, tako da sem imel še primanjkljaj treninga, vse to pa potegne za seboj že dodatno živčnost. Vendar mislim, da sem sedaj na pravi poti, vem, kaj moram narediti, konec koncev pa sem to pokazal tudi na zadnji tekmi," pravi Marguč, ki je najboljšo uvrstitev sezone v svetovnem pokalu dosegel prav na zadnji tekmi v Nemčiji, pred tem pa je vpisal le še eno uvrstitev med najboljših deset, ko je v italijanski Carezzi paralelni slalom končal prav na 10. mestu. V finalne boje se je sicer redno uvrščal, z izjemo uvodne tekme v dvorani, a je večinoma izpadal že v osmini finala: "V kvalifikacijah sem dobro vozil, nisem se pa uspel zbrati za celotno tekmo. Dejstvo je, da pričakujem nadgraditev svojih nastopov, saj moram vožnje s treningov le prenesti na tekme in glavo postavit na pravo mesto. Problem je samo v meni in moji glavi."

K sreči ni velikih tekmovanj

Letošnja deskarska sezona za tekmovalce v alpskem slogu ne bo postregla z velikim tekmovanjem, česar pa Marguč ne obžaluje: ''Če je že morala priti takšna sezona, super, da je prišla letos, ko nisem v neki top formi. Saj na treningih sem, samo na tekmah ne pokažem, bistveno lažje pa je, ko ti gre na tekmah. Potem je vse tako, kot mora biti. Mislim pa, da ni bojazni, da na prihodnih tekmah ne bi dosegal dobrih rezultatov."

V pogojih za trening svetovni podprvak ne išče izgovorov, saj pravi, da so ti odlični. ''Neverjetno je, da ima Rogla odkar so odprli smučišče super pogoje. Snega je dovolj, nimamo nikakršnih težav z vrtanjem in pritrjevanjem količkov. Odgovorni so se zares potrudili, saj bi drugače lahko imeli veliko težav, kot na začetku sezone, ko so pozno odprli. Tudi sicer pa se moramo sprijazniti s tem, kar imamo, in to nam ne sme vlivat nezaupanja vase," je še povedal Marguč, ki podobno kot Rok Flander s svojo ekipo trenira ločeno od reprezentance, z njo pa sodeluje le na tekmah. Naslednja ga čaka 22. februarja v Kanadi.

Ne spreglejte