Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 12. 2008,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 12. 2008, 17.48

8 let

Majdičevi za rojstni dan še pokroviteljska pogodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Smučarska tekačica Petra Majdič je v ponedeljek praznovala 29. rojstni dan, to pa ni bil edini razlog za vnovično novinarsko konferenco, kjer je snežna princeska znova sijala v svojem značilnem slogu.

"To je pravljica, naj traja, kolikor dolgo lahko," je dejala in imela v mislih zadnjo zmago s sobotnega sprinta v prosti tehniki v Düsseldorfu.

Majdičeva letos v sprintu še ne pozna poraza. Potem ko je zmagala v uvodnem klasičnem, je zdaj dvakrat zapored slavila še v prosti tehniki, kar zanjo v preteklosti ni bilo običajno. "Pozna se mi, da sem v odlični formi, kar nekako letim na krilih in v bistvu še vedno ne verjamem, da se vse to dogaja. To je pravljica in naj traja, kolikor dolgo bo lahko," je povedala Majdičeva, ki se je novinarjem predstavila neposredno po treningu na rolkah in dodala: "Nisem si mislila, da bom lahko še konec decembra tekla na rolkah, ker ne bo snega."

Svetovni pokal ni otroški vrtec

Sicer se s pomanjkanjem snega trenutno srečujejo tudi na Češkem, kjer bosta dve tekmi novoletne turneje Tour de Ski (Praga in Nove Mesto), a prireditelji zatrjujejo, da bodo proge zasneževali z umetnim snegom, saj so temperature dovolj nizke, če pravega snega v prihodnjih dneh še ne bo. Na "Touru" bo nastopila tudi Majdičeva, ki ne skriva visokih ciljev. "Prvo leto se je dobro izteklo, lani sem bila razočarana. Sama pravim, če bom odtekla svoj maksimum, bo tudi uvrstitev dobra. Če bom med deset, je to vrhunski rezultat, svetovni pokal pač ni otroški vrtec, tam so zbrane najboljše tekmovalke na svetu. Želim upravičiti pričakovanja, ki so nedvomno pri vseh visoka."

Tour se bo začel prihodnjo soboto v Oberstdorfu, Majdičeva bo na prizorišče odpotovala v petek. Do takrat jo čakata še dva težka dneva treningov na Rogli, četrtek pa bo imela prost. Logistika na samem tekmovanju bo kar precej zapletena, kot pravi vodja slovenskih tekaških reprezentanc Marko Gracer, zaenkrat še ni znano, kako bo vse skupaj potekalo, danes pa je zadnji dan, da Mednarodna smučarska zveza (FIS) potrdi organizacijo tekme v Novem Mestu.

Gracer: Petrina zmaga nas je nekoliko presenetila

"Da, ta Petrina zmaga je tudi nas v ekipi nekoliko presenetila, izredno pa nas veseli dejstvo, da zdaj zmaguje tudi v prosti tehniki in na ravninskih preizkušnjah. Upamo, da bo tako tudi v prihodnje. Pred nami je izredno natrpan urnik, med potmi od prizorišča do prizorišča bo potrebno tekmovalkam zagotoviti ustrezen počitek, medtem ko bodo serviserji v službi praktično dan in noč," je povedal Gracer.

Za Majdičevo je bil danes še dodatno poseben dan, saj je poleg tega, da praznuje rojstni dan (na vodstvu Smučarske zveze Slovenije so se nanjo spomnili s torto in šampanjcem), podpisala tudi pokroviteljsko pogodbo, pravzaprav jo je podpisal tekaški del nordijskih reprezentanc. Tudi v podjetju Accuro, ki bo v prihodnje skrbelo za zagotavljanje potrebnih sredstev v tekaški ekipi, so se na Majdičevo spomnili s torto.

Ne spreglejte