Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2020,
12.54

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Natisni članek

Martin Čater Klemen Kosi Beat Feuz smuk Kvitfjell

Sobota, 7. 3. 2020, 12.54

4 leta, 1 mesec

Kvitfjell, smuk, moški

Feuzu tretji zaporedni smukaški globus, Mayerju zmaga, Kildeju skupno vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Matthias Mayer | Matthias Mayer je zmagovalec zadnjega smuka sezone. | Foto Getty Images

Matthias Mayer je zmagovalec zadnjega smuka sezone.

Foto: Getty Images

Zmagovalec zadnjega smuka sezone je Avstrijec Matthias Mayer, na odru za zmagovalce sta se mu pridružila Aleksander Aamodt Kilde, ki je prevzel vodstvo v skupnem sešteku, in Carlo Janka. Že pred tekmo je bilo znano, da je še tretjič zapored mali kristalni globus v kraljevi disciplini osvojil danes četrtouvrščeni, Švicar Beat Feuz. Od slovenske trojice je do točk z 28. mestom prišel Klemen Kosi. V nedeljo sledi še superveleslalom.

Ilka Štuhec
Sportal Za Ilko in tekmice konec sezone

Italijanska smučarska zveza je prehitela Mednarodno smučarsko zvezo in že v petek odpovedala veliki finale svetovnega pokala, ki bi ga morala kot svojevrstno generalko pred svetovnim prvenstvom 2021 čez dober teden gostiti Cortina d'Ampezzo. 

Za alpske smučarje se bo tako sezona končala že prihodnji konec tedna v Kranjski Gori, kjer bosta na sporedu slalom in veleslalom, še prej pa so se specialisti za hitre discipline zbrali v Kvitfjellu.

Mayer do četrte zmage sezone

Na norveškem prizorišču so že opravili s prvo od dveh preizkušenj. Na smuku se je najbolje znašel Avstrijec Matthias Mayer, ki se je razveselil še četrte zmage sezone, druge smukaške. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra je stal tudi decembra v Lake Louisu v superveleslalomu, v Wengnu na alpski kombinaciji in na smuku v Kitzbühelu. Mayer je v cilju za 14 stotink prehitel dolgo vodilnega domačina Aleksandra Aamodta Kildeja, sicer najhitrejšega na obeh treningih. Na tretjem mestu je končal Švicar Carlo Janko (+37). Beat Feuz si je že pred zadnjim smukom zagotovil mali kristalni globus. | Foto: Reuters Beat Feuz si je že pred zadnjim smukom zagotovil mali kristalni globus. Foto: Reuters

Feuzu smukaški trojček

Tik pod zmagovalnim odrom se je zvrstil najboljši smukač sezone Beat Feuz, ki si je po odpovedi finala svetovnega pokala že pred sobotno preizkušnjo zagotovil nov mali kristalni globus v kraljevski disciplini. Za Švicarja je to že tretji zaporedni smukaški globus.

Na drugem mestu smukaškega seštevka je z 212 točkami zaostanka za Feuzom končal Nemec Thomas Dressen, tretji je bil današnji zmagovalec Mayer. 

Kilde v skupnem vodstvu

Aleksander Aamodt Kilde je novi vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala. | Foto: Reuters Aleksander Aamodt Kilde je novi vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: Reuters

V skupnem seštevku v boju za veliki kristalni globus je vodstvo prevzel Kilde, ki ima pred drugi Alexisom Pinturaultom 54 točk prednosti. Tretji Norvežan Henrik Kristoffersen zaostaja že 161 točk.

Kosi do točk

Od Slovencev se je najbolje odrezal Klemen Kosi, ki je zaostal +2.32 in z 28. mestom prišel do prgišča točk. Martin Čater (+2.90) je bil prepočasen za točke, zasedel je 39. mesto. Tretji slovenski predstavnik Miha Hrobat je odstopil. Klemen Kosi je bil edini Slovenec s točkami. | Foto: Reuters Klemen Kosi je bil edini Slovenec s točkami. Foto: Reuters

V nedeljo huda bitka za superveleslalomski globus

V nedeljo sledi še superveleslalom, na katerem bo ob današnji slovenski trojici nastopil še Boštjan Kline. Obeta se hud boj za globus, vodilni Švicar Mauro Caviezel ima tri točke prednosti pred Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem, tretji Kilde zaostaja 29 točk.

Kvitfjell, smuk

 

Preberite še:

Boštjan Kline
Sportal Klinetov odgovor na grobe smukaške udarce
Sportal Vso zimo so čakali na sneg, zdaj jim je odveč
Aleksander Aamodt Kilde
Sportal Kilde najhitrejši tudi na drugem treningu smuka v Kvitfjellu, Čater 35.
Ne spreglejte