Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
17.15

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Zakopane Alexander Stöckl Daniel Andre Tande

Četrtek, 25. 1. 2018, 17.15

6 let, 3 mesece

Daniela Andreja Tandeja muči trebušna gripa

Norvežani pred OI nočejo tvegati: na Poljsko brez svežega svetovnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Daniel andre Tande | Foto Sportida

Foto: Sportida

Norveška reprezentanca konec tedna v Zakopanah ne bo računala na aktualnega svetovnega prvaka v poletih Daniela Andreja Tandeja, ki ga muči okužba prebavnega sistema. "Lahko bi se nam pridružil naknadno, a glede na to, da so olimpijske igre vse bližje, je bolje, da si vzame počitek in se povsem pozdravi," pravi glavni trener Norvežanov Alexander Stöckl.

 

Skakalna karavana se po svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu seli na predzadnje prizorišče pred olimpijskimi igrami. Sobotno ekipno in nedeljsko posamično tekmo bodo gostile Zakopane. Tam pa ne bo glavnega junaka preteklega konca tedna, dvakratnega svetovnega prvaka v poletih Daniela Andreja Tandeja.

Mučijo ga prebavne težave

Norvežan je že dan po svetovnem prvenstvu občutil slabost, gre za prebavne motnje. V taboru Vikingov pred olimpijskimi igrami nočejo tvegati, zato bo skakalec, ki je v sredo praznoval 24. rojstni dan, konec tedna raje počival.

"Že ko smo se vračali domov in prispeli na letališče v Oslu, se je počutil slabo. Takšne stvari se v tako dolgi sezoni pogosto dogajajo. Še dobro, da se mu je to zgodilo zdaj, ne v času olimpijskih iger. Lahko bi prišel naknadno za nami na Poljsko, a glede na to, da so olimpijske igre vse bližje, je bolje, da si vzame počitek in da bo do ponedeljek spet zdrav," je o težavah varovanca za nettavisen.no dejal selektor Alexander Stöckl.

"Lahko bi prišel naknadno za nami na Poljsko, a glede na to, da so olimpijske igre vse bližje, je bolje, da si vzame počitek in da bo do ponedeljka spet zdrav," pravi glavni trener Alexander Stöckl. | Foto: Sportida "Lahko bi prišel naknadno za nami na Poljsko, a glede na to, da so olimpijske igre vse bližje, je bolje, da si vzame počitek in da bo do ponedeljka spet zdrav," pravi glavni trener Alexander Stöckl. Foto: Sportida

Brez zamenjave

Obolelega skakalca na Poljskem ne bo zamenjal nihče, saj bo preostala norveška falanga na celinskem pokalu poskušala potrditi dodatno kvoto za naslednje obdobje svetovnega pokala. V Zakopanah bo tako nastopila le šesterica: Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang, Anders Fannemel, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud in Marius Lindvik.

Tande v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda četrto mesto, za vodilnim Kamilom Stochom zaostaja 168 točk. Drugi je Richard Freitag z 22 točkami zaostanka, tretji pa Andreas Wellinger s 148 točkami zaostanka za Poljakom.

Ammann na šeste OI, slovenska ekipa bo znana po Zakopanah

Zakopane bo izpustil tudi najboljši Slovenec sezone Jernej Damjan, ki si bo vzel čas za nabiranje prepotrebne energije, na Poljsko pa je Goran Janus odpeljal Petra in Domna Prevca, Anžeta Semeniča, Timija Zajca in Žigo Jelarja. Po preizkušnjah bo Janus določil končno ekipo za olimpijske igre v Pjongčangu. 

Tja bo, kot so v četrtek potrdili Švicarji, potoval tudi štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann, za katerega bodo to že šeste OI. 36-letnik na tekmovanjih petih krogov tekmuje vse od Nagana leta 1998

Po Zakopanah bodo skakalci pred OI tekmovali še v Willingenu.

Spored, Zakopane

Petek, 26. januar
18.00 kvalifikacije

Sobota, 27. januar
16.00 ekipna tekma

Nedelja, 28. januar
16.00 posamična tekma

Ne spreglejte