Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2021,
11.31

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

3

Natisni članek

Cortina d'Ampezzo Sofia Goggia

Torek, 2. 2. 2021, 11.31

3 leta, 2 meseca

Zmanjkalo ji je solz, bolečina pa ostaja

Čustven zapis nesrečne Sofie Goggie, ki se ji je podrl svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

3

Sofia Goggia | Sofia Goggia bo zaradi hude poškodbe izpustila vrhunec sezone, svetovno prvenstvo, ki ga letos gosti "njena" Cortina d'Ampezzo. | Foto Sportida

Sofia Goggia bo zaradi hude poškodbe izpustila vrhunec sezone, svetovno prvenstvo, ki ga letos gosti "njena" Cortina d'Ampezzo.

Foto: Sportida

Italijanska smučarska zvezdnica Sofia Goggia, ki je zaradi poškodbe ostala brez domačega svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo, je prek Instagrama objavila čustven zapis. "Po 30 urah se mi zdi, da mi je zmanjkalo solz, toda grozna bolečina, pomešana z ogromno žalostjo, ostaja v meni," je zapisala olimpijska prvakinja.

Sofia Goggia
Sportal Hud udarec: Sofia Goggia tik pred vrhuncem končala sezono

"Ostajata močna, zelo močna bolečina in žalost, skupaj s srcem, ki se še naprej bori, kriči in tiho tuli," je med drugim še v ponedeljek zvečer zapisala italijanska osmoljenka Sofia Goggia.

Po nedeljskem padcu pri vračanju s starta prestavljenega superveleslaloma v Garmisch-Partenkirchnu so po pregledih pri specialistih v Milanu ugotovili težjo poškodbo kolena. Zmagovalka štirih smukov v sezoni si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, zato bo morala dolgo časa mirovati. Operacija pa ne bo potrebna.

S tem je kot prva favoritinja ostala brez domačega SP, ki bo potekalo od 8. do 21. februarja. Goggia je sicer že kmalu po nesrečnem padcu dejala, da je takoj vedela, da je zanjo konec zime. "To so kriki in tisti občutek nemoči na progi, ko sem ugotovila, da je sezona zame končana," je zapisala najboljša smukačica sezone.

Goggia je ob treh fotografijah, kako zre skozi daljnogled, še dodala, da bo morala ostati močna in pogumna: "Do včeraj sem imela trdno pred očmi svetovno prvenstvo: zdaj se počutim zlomljeno. A želim gledati naprej. Na nov začetek. Na nadaljevanje neustrašne poti."

Goggia se je v Garmischu poškodovala že lani, pri padcu na superveleslalomu si je zlomila roko in prav tako predčasno končala sezono. Nasploh je imela 28-letna smučarka v karieri veliko težav s poškodbami. Zaradi njih je preskočila tudi nastop na olimpijskih igrah v Sočiju (2014).

Sofia Goggia
Sportal Saj ni res, pa je: Goggia se je poškodovala pri spustu v dolino
Ne spreglejte