Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
17.53

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Andreas Felder Wisla svetovni pokal Stefan Kraft Andreas Kofler

Torek, 16. 10. 2018, 17.53

5 let, 6 mesecev

Znana avstrijska ekipa za Wislo

Avstrijci pohiteli, izkušeni povratnik bo moral še počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Stefan Kraft | Stefan Kraft je bil lani prvo orožje Avstrijcev. Bo tudi letos? | Foto Sportida

Stefan Kraft je bil lani prvo orožje Avstrijcev. Bo tudi letos?

Foto: Sportida

Natanko mesec dni loči smučarsko-skakalno karavano od začetka svetovnega pokala v Visli. O tem, kdo bo branil slovenske barve, je še prehitro govoriti, so pa svojih sedem adutov kot prvi že razkrili Avstrijci. Povratnik v belem cirkusu Andreas Kofler bo moral na nastop v svetovnem pokalu še počakati. 34-letnik bo začel v celinskem pokalu.

Po skromni lanski sezoni, ko so v pokalu narodov končali na četrtem mestu, so avstrijski skakalci dobili glavnega trenerja. Heinza Kuttina, odšel je zaradi pritiskov, je zamenjal Andreas Felder, ta bo varovance v svetovnem pokalu premierno vodil čez natanko mesec dni. Premiera v svetovnem pokalu je tudi letos pripadla Poljakom, ti bodo med 16. in 18. novembrom v Wisli gostili ekipno in posamično tekmo.

Peter Prevc
Sportal Prevc odhaja na "neznani teren"

Tri tedne prej kot lani

Lani je Kuttin ekipo za prvo tekmo predstavil le teden pred začetkom sezone, tokrat pa so Avstrijci pohiteli in kot prvi razkrili karte za poljsko uverturo. Felder bo lahko računal na sedem skakalcev. Izbral je najboljša avstrijsko sedmerico lanske sezone svetovnega pokala. 

Andreas Felder je že mesec dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala določil ekipo. Če ne bo nevšečnosti, bodo skakali Stefan Kraft, Michael Hayboeck, Manuel Fettner, Daniel Huber, Clemens Aigner, Gregor Schlierenzauer in Philipp Aschenwald. | Foto: Sportida Andreas Felder je že mesec dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala določil ekipo. Če ne bo nevšečnosti, bodo skakali Stefan Kraft, Michael Hayboeck, Manuel Fettner, Daniel Huber, Clemens Aigner, Gregor Schlierenzauer in Philipp Aschenwald. Foto: Sportida

Avstrijske barve bodo tako branili Stefan Kraft (lani 4. v skupnem seštevku), Michael Hayboeck (23.), Manuel Fettner (27.), Daniel Huber (28.), Clemens Aigner (29.), Gregor Schlierenzauer (35.) in Philipp Aschenwald (46.). Ta je poleti zanesljivo dobil celinski pokal. Pred drugouvrščenim Žakom Mogelom, ki je Sloveniji priskakal dodatno kvoto za prvo obdobje svetovnega pokala, je imel 300 točk prednosti in se prebil v prvo avstrijsko ekipo.

Philipp Aschenwald je v poletni sezoni prepričal glavnega trenerja in si priboril mesto v ekipi na prvi postaji svetovnega pokala. | Foto: Sportida Philipp Aschenwald je v poletni sezoni prepričal glavnega trenerja in si priboril mesto v ekipi na prvi postaji svetovnega pokala. Foto: Sportida

Jurij Tepeš
Sportal Jurij Tepeš pritisnil na gumb reset

Kofler v celinski pokal

Nad Felderjevim izborom nekateri niso povsem navdušeni, saj se sprašujejo, ali ni mesec dni pred začetkom sezone, ko na ledeni ploskvi sploh še niso imeli treningov, preuranjeno določiti ekipe. Ob tem nekateri pogrešajo povratnika v karavani Andreasa Koflerja, ki je zaradi zdravstvenih težav, izkazalo se je, da gre za avtoimunsko bolezen, izpustil vso lansko sezono. 34-letnika, maja so ga celo uvrstili v prvo avstrijsko A-ekipo treh skakalcev, se je poleti pridružil tekmovanjem v Grand Prixu in bil z 22. mestom v skupnem seštevku tretji najvišje uvrščeni Avstrijec. 

Andreas Kofler | Foto: Reuters Foto: Reuters

A treba je poudariti, da poletna nagrada - dobil jo je Rus Jevgenij Klimov - ni najboljše merilo pred zimsko sezono. Številni skakalci se je niso udeleževali kontinuirano. Nekateri, tudi najboljši Slovenec zadnje zime Jernej Damjan, niso skakali na nobeni tekmi. Damjan je sicer odpotoval na zadnjo postajo v Klingenthal, a jo je tam skakalcem zagodlo vreme.

Kofler, pred katerim je prednost dobil Aschenwald, bo tako zimo začel v celinskem pokalu.

Robert Kranjec
Sportal "Vse je dosegljivo"

Avstrijska ekipa za prvo postajo svetovnega pokala (Wisla, 16.-18. november)

Stefan Kraft (čani 4. v skupnem seštevku), Michael Hayboeck (23.), Manuel Fettner (27.), Daniel Huber (28.), Clemens Aigner (29.), Gregor Schlierenzauer (35.) in Philipp Aschenwald (46.).
 

 

Spored v Wisli

Petek, 18. november
18.00 kvalifikacije

Sobota, 19. november
15.00 poskusna serija
16.00 ekipna tekma

Nedelja, 20. november
14.00 poskusna serija
15.00 posamična tekma

Preberite še:

 
smučarski skoki
Sportal Rok Justin in Ema Klinec državna prvaka
Stefan Kraft
Sportal Avstrijci presenetili z izborom v prvi ekipi. Se nemotivirani finski veteran spet poslavlja?
Mikaela Shiffrin
Sportal Mikaela Shiffrin je razkrila karte
Ne spreglejte