SiolNET. Sportal WFC
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger
WFC 22

Vsi dvoboji na WFC 22 #video

0,79

termometer

Na nedavnem borilnem spektaklu WFC 22 (World Freefight Challenge Slovenia) so imeli navdušenci nad mešanimi borilnimi veščinami v ljubljanskem Tivoliju kaj videti. Če ste boje zamudili, si jih lahko ogledate v posnetkih.

1. Arber Murati (Albanija) : Selim Topuz (Turčija)

Prva borba večera je bila ekspresna, Albanec Arber Murati je v kategoriji do 77 kilogramov takoj silovito napadel veliko manj izkušenega turškega nasprotnika Topuza in ga že v prvi minuti prve runde premagal z nokavtom. Topuz se je znašel pod rafalom udarcev, po prejetem levem krošeju pa klecnil. Še preden je lahko angleški sodnik dvoboja Grant Waterman borbo prekinil, je prejel kombinacijo udarcev, po kateri je zaspal.

2. Luka Podkrajšek (Slovenija) : Mike Azab (Libanon)

Tudi drugi dvoboj večera, spopad v kategoriji nad 93 kilogramov, se je končal izjemno hitro. Luka Podkrajšek je imel v borbi stoje nekaj težav z na Dunaju živečim libanonskim nasprotnikom. V drugi minuti dvoboja ga je spravil na tla, nato pa s serijo udarcev izkoristil dominantni položaj. Predčasno zmago je dosegel z davljenjem. Azab se je znašel v primežu in se predal.

3. Nejc Preložnik (Slovenija) : Abdula Kantajev (Rusija)

Borba med Nejcem Preložnikom in Abdulo Katnajevom v kategoriji do 66 kilogramov je bila veliko bolj izenačena. Slovenski borec je bil veliko boljši v boju stoje, Rus se je zato zatekal k rušenju in rokoborskim tehnikam na parterju. Večino napornega 15-minutnega spopada sta borca preživela na parterju, Slovenec pa se je večinoma branil. Zaradi večje napadalnosti in tehnik spotikanja oziroma rušenja je sodnike bolj prepričal Čečen, ki nastopa pod rusko zastavo.

4. Lemmy Krušič (Slovenija) : Darko Banović (Avstrija)

Nadvse izenačena je bila tudi četrta borba večera (do 66 kilogramov), ki je bila tudi prvi vrhunec spektakla WFC 22. Nastopila je namreč slovenska MMA-legenda Lemmy Krušič, nasproti pa ji je stal Avstrijec bošnjaškega rodu Darko Banović. Vse do polovice druge runde sta bila borca izenačena, za odtenek več je pokazal Banović, po polovici druge runde pa so Avstrijcu začele pohajati moči in Krušič je to dodobra izkoristil. V tretji petminutni rundi je po Banoviću padalo iz vseh smeri, varen ni bil niti na nogah niti na parterju, po soglasni sodniški odločitvi je roke visoko v znak zmagoslavja dvignil najizkušenejši slovenski MMA-jevec.

5. Matjaž Vičar (Slovenija) : Muslim Danajev (Čečenija)

Obračun Vičarja in Danajeva je prvi dve minuti potekal stoje, Čečen je hitro pokazal, kako nevaren je, in Slovenca z nokavtom v drugi minuti spravil na parter. Vičar po tem ni več zares prišel k sebi, Danajev je zmago dosegel z davljenjem, slovenskega borca je prisilil v predajo.

6. Mury Derbal (Alžirija) : Aleksander Stankov (Slovenija)

Šesta borba večera je bila edina po pravilih K-1 na turnirju WFC 22. V kategoriji do 85 kilogramov sta se spopadla stara znanca, v Ljubljani živeči Alžirec Mury Derbal in Veržejec Aleksander Stankov. Drugi vrhunec večera je bil dvoboj veščine in srčnosti. 40-letni Derbal je s superiorno tehniko povsem prevladoval v prvi triminutni rundi, a se je Stankov v drugi vrnil ter samozavestnemu Alžircu, ki se sploh ni branil (roke je imel ves čas v višini prsnega koša, nikoli si z njimi ni varoval glave), podelil nekaj nevarnih udarcev, tretja runda pa je bila bitka na vse ali nič. Veliko bolj izenačena kot prva, a sodnike je spet prepričal Derbal. Soglasno so mu dodelili zmago.

7. Marko Drmonjič (Slovenija) : Ivica Trušček (Hrvaška)

Drmonjič in Trušček sta prikazala pravo bitko, njun dvoboj je bil izjemno izenačen, skoraj v celoti pa sta ga oddelala stoje. Izkušeni Hrvat je ves čas napadal, Drmonjič pa se je branil. Predvsem zaradi napadalnosti in nekaj res lepih udarcev je zmaga po večinski sodniški odločitvi pripadla Truščku.

8. Bojan Kosednar (Slovenija) : Marko Vardjan (Slovenija)

Poslastica večera, slovenski spopad mladega vzhajajočega zvezdnika Marka Vardjana in legende borilnih športov pri nas Bojana Kosednarja, se je nepričakovano razpletla. Trdo in krvavo bitko, ki je večinoma potekala na parterju, je v prvi minuti tretje runde dobil Vardjan. Slavnega Želvo je k predaji prisilil z davljenjem, čeprav je v drugi rundi dvoboj že izgubljal. Izkušenemu Kosednarju je po dveh napornih rundah pošla sapa.

9. Svetlozar Savov (Bolgarija) : Sergio Souza (Brazilija)

Trda, izenačena in brutalna je bila tudi glavna bitka turnirja WFC 22, spopad Bolgara Svetlozara Savova in Brazilca Sergia Souze, ki je v Ljubljani nadomestil slavnejšega rojaka Joseja Landija Peleja. Souza se je izkazal za trdoživega nasprotnika, odličnega v borbi na parterju, a malce več je vendarle pokazal Bolgar, ki so mu sodniki zmago prisodili soglasno.

WFC Tivoli Sportal V Hali Tivoli je pokalo #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 529
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin