Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 10. 2017,
11.26

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Eugenie Bouchard

Torek, 10. 10. 2017, 11.26

1 leto, 3 mesece

Zaveda se, da imajo ljudje veliko večje težave

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Eugenie Bouchard | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Eugenie Bouchard, kanadska teniška igralka, je v mladosti navduševala s svojo igro. Njena današnja igra je le še bleda senca tiste, ki jo je kazala v preteklosti. Kljub temu pravi, da je izjemno zadovoljna s svojim življenjem.

Bouchardova je bila leta 2014 uvrščena na peto mesto svetovne lestvice. V tistem letu se je na turnirjih za grand slam dvakrat uvrstila v polfinale in enkrat v finale. Od takrat njena rezultatska krivulja z določenimi izjemami pada. Eugenie je trenutno uvrščena na 78. mesto, a s tem se na obremenjuje. Prav nasprotno, meni, da ima čudovito življenje.

"Nočem se obremenjevati s tem, kaj drugi govorijo o meni." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nočem se obremenjevati s tem, kaj drugi govorijo o meni." Foto: Guliverimage/Getty Images "Kar se bo zgodilo, se bo zgodilo"

"Še naprej trdo treniram in želim imeti nekoliko drugačen psihološki pristop k dvoboju. Želim biti bolj sproščena in nočem se obremenjevati s tem, kaj drugi govorijo o meni. Vedno je veliko prostora za napredek in vedno je ključno vprašanje, kaj moraš spremeniti, da postaneš boljši igralec. Leto si želim končati tako, da bom uživala v tekmovanjih. Kar se bo zgodilo, se bo zgodilo."

Finalistka Wimbledona iz leta 2014 se zaveda, da imajo ljudje v življenju veliko večje težave kot ona, ki je s petega mesta padla na 78. mesto svetovne lestvice. "Še vedno sem med najboljših sto, in to v najboljšem ženskem športu na svetu. Še vedno imam čudovito življenje, tako da ne morem reči, da mi je težko," je povedala Bouchardova, ki igra na turnirju v Hongkongu, na katerega nima najlepših spominov.

"Zdaj sem tukaj in vsi smo zadovoljni." | Foto: Getty Images "Zdaj sem tukaj in vsi smo zadovoljni." Foto: Getty Images

Noče se vračati v preteklost

Leta 2014 je Bouchardova tik pred zdajci odpovedala nastop na tem turnirju. Z njeno odločitvijo ni bil zadovoljen predsednik tamkajšnje zveze Herbert Chow Siu Lung, ki je moral zaradi neprimernih izjav plačati deset tisoč dolarjev kazni.

Triindvajsetletna igralka se noče vračati v preteklost. "To se je zgodilo pred leti in tega se nočem spominjati. Zdaj sem tukaj in vsi smo zadovoljni. Vedno sem si želela igrati v Hongkongu in vesela sem, da sem lahko tukaj," je dodala Eugenie, ki je pred časom časopisne stolpce polnila z izjavo, da bi morali Mariji Šarapovi za vedno prepovedati igrati tenis.

V prvem krogu turnirja jo čaka težka nasprotnica, saj se bo pomerila s tretjo nosilko turnirja Caroline Wozniacki.

Ne spreglejte