Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
14. 9. 2013,
18.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Blaž Rola

Sobota, 14. 9. 2013, 18.26

7 let, 12 mesecev

''Super, zdaj pa po vstopnice za košarko''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska teniška reprezentanca je hitreje od pričakovanega izločila JAR. Gostje niso bili konkurenčni niti v igri dvojic. Še vedno čakajo na prvi niz. Blaž Kavčič in Blaž Rola sta se odlično ujela.

Slovenija bo tudi prihodnje leto igrala v drugem kakovostnem razredu Davisovega pokala. Na dvoboju z Južnoafričani si je obstanek v parku Tivoli priigrala že po dveh dneh. Vodi s 3:0, odločilno točko pa sta priigrala soimenjaka. Ponovno. Če imajo junake že slovenski košarkarji, sta teniška v teh dneh zagotovo Blaža. Poskrbela sta za tri točke in zapolnila vrzel, ki je na kapetanovem seznamu nastala zaradi odpovedi Aljaža Bedeneta oziroma zdravstvenih težav Grege Žemlje. ''Krasno je bilo. Z Rolo sva se dobro ujela, predvsem karakterno. Oba sva borca, drug drugega sva spodbujala med tekmo in zelo sva bila vesela, da sva zmagala. To je bil najin prvi dvoboj, v katerem sva združila moči,'' je po zmagi s 7:5, 6:1 in 7:6 nad južnoafriškim parom navdušeno pripovedal vedno zgovorni Blaž Kavčič.

Kavčič: Najboljše odigrala takrat, ko je bilo najbolj potrebno

Ljubljančan je tri leta starejši od Ptujčana, v Davisovem pokalu si je pridobil že veliko izkušenj, na dvoboju z JAR pa so prišle zelo prav. Zlasti v odločilnih trenutkih, ki so se Južnoafričanom na pesku kot po pravilih zalomili. ''Drugi niz sva odigrala brez napak. Bilo je 6:1, čeprav deluje kar malce nerealno, v zadnjem pa sva odigrala najboljše takrat, ko je bilo najbolj potrebno. Hotela sva čimprej zaključiti, saj se na takih tekmah lahko hitro zalomi. Tehtnica se malce prevesi na drugo stran in ekipa se že znajde v težavah. Zato sem zelo vesel, da sva zmagala v treh nizih, saj na začetku ni delovalo, da bo šlo tako gladko,'' se je odmevne zmage razveselil Kavčič, ki je po dvoboju izkoristil prekrasno prizorišče pod Rožnikom in odšel še na 20-minutni regeneracijski tek. Vesel je bil napredovanja, z mislimi pa že prisoten pri EuroBasketu, saj bo zvečer stiskal pesti za košarkarske junake. ''V hotelu imamo projektor, že prejšnjo tekmo smo gledali tam in občudovali našo reprezentanco,'' se je pohvalil. Prvi Blaž bo torej košarkarski dvoboj verjetno spremljal v hotelu ...

Najprej zadela stavo, nato mešala štrene Južnoafričanom

Da imata ljubljanski in ptujski Blaž pomoč boginje Fortune, je nakazala že interna stava v teniški izbrani vrsti Slovenije, ko sta kot edina napovedala pravilen razplet finala OP ZDA med Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem. Le ona sta dejala, da bo 3:1 za Španca. Da nista le dobra napovedovalca, pač pa znata tudi odlično vihteti lopar, sta dokazala konec tedna. V petek sta Sloveniji priigrala dve, dan kasneje pa v igri dvojic še tretjo, odločilno točko za zmago. Za zmago in obstanek. ''To je res nekaj posebnega. Igral sem pred domačim občinstvom, zbralo se je veliko gledalcev (več kot 500, op. p.), sam pa sem dosegel zmago in pol. Neverjetno. Pri zaključni žogici za zmago sem čutil mravljince po vsej koži. Vesel sem, da sva z Blažem dobro odigrala in Slovenijo obdržala v prvi evroafriški skupini,'' je dobro voljo širil vedno nasmejani Blaž Rola, ki trka na vrata najboljših 200 igralcev na svetu, v tem letu pa je postal tudi dvakratni sredozemski prvak. Da je odličen v dvojicah, je dokazal že v Turčiji, na prizorišču pod Rožnikom pa v sodelovanju s starejšim soimenjakom poskrbel, da so se Južnoafričani že začeli pripravljati na popravni izpit v Davisovem pokalu z Rusijo.

Rola želi spremljati košarkarski dvoboj v Stožicah

Veselje v slovenskem taboru je bilo veliko, skazilo ga ni niti ne preveč bleščeče zdravstveno stanje Žemlje ter Janeza Semrajca. Zmaga je zagotovljena, Slovenija ostaja članica prve evroafriške skupine. ''Res super. Vedno se trudmo, da bi dvoboj Davisovega pokala zaključili že v soboto, tako da si lahko nato privoščimo malce praznovanja. Ker smo si zagotovili obstanek, bo temu tako. Upam, da bomo lahko kje našli vstopnice za košarko in spodbujali naše junake na tekmi z Grčijo. Rad bi jim sporočil, naj delajo to, kar so do zdaj. Za njimi stoji cela država. Tudi mi,'' jim je zaželel srečo. Štajerec je velik ljubitelj košarke. Ko se je mudil v ZDA, kjer je lani postal tudi ameriški študentski prvak, je zavzeto spremljal dogajanje v ligi NBA. Zdaj si bo prizadeval, da do konca ne izpusti nobenega nastopa Maljkovićeve čete. V času EuroBasketa so dvakrat zmagali nogometaši, teniški igralci so si zagotovili obstanek ... Kot da je to obdobje, pisano na kožo slovenskim ekipnim izzivom.

Ne spreglejte