Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 4. 2011,
17.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andreja Klepač

Četrtek, 7. 4. 2011, 17.38

7 let, 12 mesecev

Slovenke v Kopru za obstanek med elito

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kapetan slovenske teniške izbrane vrste Iztok Božič bo imel na dvoboju druge svetovne skupine pokala Fed s Kanado, odločilnem za obstanek v družbi najboljših, na razpolago najmočnejšo ekipo.

Ženska in moška teniška reprezentanca letos izmenično skrbita za vrhunske dogodke v Sloveniji. Po pokalu Fed v Mariboru (poraz z Nemčijo) in Davisovem pokalu v Ljubljani (zmaga nad Finsko) imajo znova prednost predstavnice nežnejšega spola. V Kopru, kjer prizorišče počasi pridobiva končno, tekmovalno podobo, se bosta prihodnji konec tedna, 16. in 17. aprila za obstanek med najboljšimi v drugi svetovni skupini spoprijeli Slovenija in Kanada. Gostiteljice bodo v najmočnejši postavi, pri tekmicah iz Severne Amerike pa bo manjkala izkušena Aleksandra Wozniak, ob Rebecci Marino tudi najbolj znana teniška igralka iz domovine javorja.

V Kopru tudi teniški štadion?

Teniška zveza Slovenije (TZS) je za gostitelja dvoboja izbrala Koper: ''Vesel sem, da bomo končno lahko zaigrali na zunanjih igriščih. Koper je kot največje slovensko obmorsko mesto prišel v poštev zaradi dobrih pogojev,'' je dobro voljo med navzočimi sejal direktor TZS Zoran Kofol in govorice, da v Kopru razmišljajo o gradnji teniškega štadiona, ki ga v Sloveniji še ni, označil za resnične. V športnem parku Bonifika bodo gledalce pričakale montažne tribune, na katerih bo 1.300 mest. ''Več gledalcev niti ni za pričakovati, manj pa tudi ne,'' je ocenil zanimanje za dvoboj ter podal veliko zahvalo domačemu klubu TK Koper, ki bo poskrbel tudi za prostovoljce, brez katerih izvedba prireditve na tako visoki ravni ne bi bila mogoča.

Tri enakovredna igrišča

Da postaja Koper z zadnjimi infrastrukturnimi pridobitvami resnično športno mesto, je potrdil tudi Branko Florjanič, direktor Zavoda za šport pri Mestni občini Koper. ''Od 70 do 80 odstotkov športnega parka Bonifika je že prenovljenih. Dobili smo nov nogometni in atletski štadion, tenis pa je v Kopru že stalnica, kar se tiče turnirjev manjših kategorij. Pripravili smo kvalitetne teniške površine, tri enakovredna igrišča, na voljo pa bosta tudi dva dvojna šotora, ki bosta priskočila na pomoč v primeru slabega vremena.'' Organizacijskih težav tako ni pričakovati, še največjo oviro lahko predstavlja dež. Glede na neuradne vremenske napovedi za konec prihodnjega tedna bo potrebno kar nekaj sreče, da se bo program speljal pod streho v pričakovanem terminu (sobota in nedelja).

V soboto Polona in Maša

Kapetan Iztok Božič bo priprave na dvoboj s Kanadčankami začel v soboto, teden dni pred obračunom. ''Dvakrat na dan bomo trenirali. Dekleta so zdrava, nimajo tudi težav z utrujenostjo. Zdaj bomo skušali le še dvigniti formo in uresničiti cilj, obstanek v svetovni skupini,'' sporoča Mariborčan, ki bo kmalu v izbrani vrsti pozdravil tudi prvo violino Polono Hercog, ki je po porazu v Marbelli v domovino pripotovala v sredo zvečer, po turnirju v Charlstonu pa bo prišla še izkušena Katarina Srebotnik, še kako pomemben člen v igri dvojic. Če bo ostalo po prvotnem scenariju, bosta prvi dan dvoboja med posameznicami zaigrali Hercogova in Maša Zec Peškirič. Podobno kot na tekmi z Nemkami v mariborski dvorani Lukna. ''Upam, da se bo izšlo. Moja forma je v vzponu, zato pričakujem dober tenis. Rada imam tudi peščeno podlago, tako da verjamem v zmago nad Kanado,'' napoveduje Gorenjka, druga najboljša Slovenka na jakostni lestvici.

Na svojo priložnost bo čakala tudi Andreja Klepač, ki ima zaradi dvoboja v Kopru, njenem rojstnem mestu, še motiv več: ''To bo res nekaj posebnega. Vesela sem povabila v reprezentanco in že nestrpno pričakujem dvoboj,'' naznanja Primorka, ki se je nedavno na turnirju z nagradnim skladom 25.000 USD v Mehiki uvrstila v finale in potrdila, da lahko v kratkem močno izboljša uvrstitev na lestvici.

Kanadčanke brez Wozniakove

S tabora Kanadčank je do Slovenije že pripotovala novica, da bo dvoboj zaradi poškodbe gležnja izpustila izkušena Aleksandra Wozniak. Ker je najboljša Kanadčanka, 20-letna Rebecca Marino (58. igralka sveta) največje uspehe dosegala na trdi podlagi, bo v Kopru naletela na peščeno oviro, kar bi bila lahko voda na slovenski mlin. Glede na izenačnost reprezentanc velja pričakovati, da bodo odločale malenkosti. Vložek je ogromen, obstanek med elito.

Ne spreglejte