Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
26. 11. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 26. 11. 2017, 12.45

6 let, 4 mesece

Novak Đoković: Razmišljal sem, da bi pustil tenis

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novak Đoković je v enem izmed zadnjih intervjujev razkril, da je razmišljal, da bi lopar postavil v kot. Pogovor je med drugim nanesel tudi na bombardiranje Beograda in grozote, ki jih je kot otrok doživljal v tistem času.

Tudi Novak Đoković se je v svoji karieri spopadal z manjšimi in večjimi krizami. Za 12-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam je bilo najhuje leta 2010, ko je na OP Francije v četrtfinalu izgubil proti Jürgenu Melzerju, potem ko je imel že dva niza prednosti.

Spraševal se je, ali je sploh vredno

"Zame ni bilo dovolj, da sem tretji ali četrti teniški igralec sveta. Ko sem imel sedem ali osem let, so bile moje sanje, da postanem prvi igralec na svetu in da zmagam v Wimbledonu. Spominjam se, da sem po tistem dvoboju prišel do staršev in jokal. Nisem vedel, ali je vse skupaj sploh vredno in ali naj sploh nadaljujem," je v intervjuju z Lewisom Howesom povedal srbski zvezdnik.

Novak Đoković je sezono predčasno končal zaradi poškodbe komolca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je sezono predčasno končal zaradi poškodbe komolca. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po tistem pogovoru se je začelo

Po očetovem nasvetu in pogovoru z njegovo ekipo je Đoković zaigral veliko bolje. Z reprezentanco Srbije je osvojil Davisov pokal in tri od štirih največjih turnirjev. "Oče mi je rekel: 'Bodi bolj brezkompromisen!' To ni bilo dovolj, čutil sem, da moram o tem razmisliti. Pogovoril sem se s takratnim trenerjem Marijanom Vajdo in ekipo. Rekli so, da je vse v redu, da naj globoko zadiham, se umirim in naj si vzamem toliko časa, kolikor ga potrebujem. Po vsem tem je prišla lovorika za Davisov pokal, kar je eden najlepših trenutkov v karieri, in 43 zaporednih zmag ..."

Novak Đoković je do danes osvojil 68 lovorik za ATP, od tega ima 12 lovorik za grand slam in 30 zmag na turnirjih serije masters.

V času poškodbe se je Nole veliko posvečal fizični pripravi, več časa pa je posvetil svoji družini. | Foto: Instagram/Getty Images V času poškodbe se je Nole veliko posvečal fizični pripravi, več časa pa je posvetil svoji družini. Foto: Instagram/Getty Images Bombardiranje Beograda ga bo za vedno zaznamovalo

Beograjčan je spregovoril tudi o manj prijetnih dogodkih iz svojega otroštva, ko je Nato bombardiral Beograd. Takrat so imeli občutek negotovosti in nemoči, potem ko so njegovo mesto napadali z letali.

"Vsak dan sem slišal bombe. Bili smo prestrašeni in tekli smo v zaklonišča. Moja teta, očetova sestra, je živela sto metrov od naše hiše. Njena hiša je imela klet, medtem ko je naša hiša ni imela. Nekaj tednov smo praktično vsako noč, okrog dveh ali treh ponoči, tekli k njej, ko so začela letala bombardirati. Vstali smo, zgrabili svoje stvari in tekli tja," se hudih časov spominja nekdanji prvi igralec sveta.

Prvič bo zaigral  v Dohi

Đoković za seboj nima najboljše sezone, saj jo je moral zaradi poškodbe komolca končati predčasno. V tem času se je nekoliko bolj posvetil družin, pred kratkim pa se je v javnosti prvič pokazal s hčerko Taro. Prvi turnir bo odigral že na za začetku leta v Dohi.

Ne spreglejte