Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 2. 2012,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Davisov pokal Slovenija Danska

Sreda, 8. 2. 2012, 15.16

8 let

"Najzahtevnejši dvoboj, odkar sem kapetan" (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška teniška reprezentanca je spet zbrana na kupu. Fantje se že pripravljajo v Velenju, kjer se bodo konec tedna skušali prebiti v drugi krog prve evroafriške skupine proti Danski.

V petek bosta na sporedu dva posamična dvoboja, v soboto partija dvojic, v nedeljo pa še preostala posamična obračuna. Skandinavci so na papirju precej slabši nasprotnik od naših igralcev. Kar trije Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Aljaž Bedene so na lestvici ATP uvrščeni višje od njihovega najboljšega predstavnika Frederika Nielsna.

A ni vse tako rožnato, kot je videti na prvi pogled. "Ko smo izvedeli za žreb, sem rekel, da smo dobili ugodnega nasprotnika, ko pa sem dobil sporočilo z njihovo postavo, sem bil šokiran. Notri je namreč tudi že upokojeni Kristian Pless, ki je bil v svojih najboljših časih uvrščen na lestvici ATP višje kot kdorkoli izmed naših. To bo najbolj zahteven dvoboj ekipe, odkar sem kapetan reprezentance, saj pričakujemo zmago, poleg tega pa se Dance podcenjuje," je previden slovenski slovenski kapetan Blaž Trupej.

Druga oteževalna okoliščina je trda podlaga, na kakršni bodo tokrat potekali dvoboji v Velenju. Teniška zveza Slovenije tokrat ni zagotovila peščene podlage v dvorani, tovrstni pogoji pa bolj ustrezajo severnjakom. "Če bi prišli brez Plessa, bi bilo po mojem za nas veliko lažje, predvsem pa bolj predvidljivo. Tudi če bi igrali na peščeni podlagi, bi podpisal, da bomo zmagali. V tem primeru pa gre za dvoranski tenis na trdi podlagi, kjer se hitro zgodi kaj nepredvidenega. V eni igri ti pade zbranost in vse se spremeni. Še posebej pri igralcu, kot je Pless, so takšni dvoboji nepredvidljivi. On ni pozabil igrati tenisa. Ne glede na vse pa verjamem v fante, a na igrišču bodo morali pokazati vse, kar znajo, če bodo želeli zmagati," meni Trupej.

Fantje so danes prvič preizkusili igrišče v Velenju, za katerega so se organizatorji potrudili, da bi bilo čim bolj počasno, saj to našim ustreza. "Nimam nobenih pripomb glede igrišča, ne glede na to, da gre za trdo podlago. Če me bo kapetan določil, bom šel v dvoboj na vso moč, brez podcenjevanja," je dejal Žemlja, ki je v ponedeljek na lestvici ATP prvič po dolgem času prehitel Kavčiča. Slednjega danska "okrepitev" sploh ne skrbi: "Ne moreš dobiti treh nizov z le nekaj dobrimi servisi. Ogledal sem si Plessovo igro na You Tubu, kjer sem našel nekaj posnetkov. Videti je dobro, a če bi imel kakovost, bi igral na turneji in tekmoval. Friedrika Nielsena poznam. Igra bolje na trdi podlagi kot na pesku, kjer se ne znajde najbolje. Kdorkoli bo igral z njim, bo moral dati vse od sebe, če bo želel zmagati. Preostalih dveh njihovih igralcev pa ne poznam," je odločen Kavčič, ki že mesec in pol nima več težav s poškodovano nogo, zaradi katere je izgubil zadnji del minule sezone, tudi letos pa je že imel kup preglavic z bolečo mišico.

Trupej še ni želel razkriti, katera dva bosta zaigrala v petek, a bržkone bosta to naša najboljša moža Kavčič in Žemlja.

Ne spreglejte