Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
31. 5. 2017,
14.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

6

Natisni članek

Andy Murray kbm

Sreda, 31. 5. 2017, 14.08

6 let, 7 mesecev

Legendarna teniška igralka: Tenis je poln lezbijk

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

6

Margaret Court | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Margaret Court, legendarna teniška igralka, je pred kratkim v teniškem svetu dvignila veliko prahu. Na njene besede so se odzvali nekatere teniške igralke in igralci, med njimi tudi Andy Murray, prvi igralec sveta.

Avstralska teniška legenda Margaret Court, 24-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je v enem izmed intervjujev povedala, da so otroci transeksualcev delo hudiča. "Mislim, da je tenis poln lezbijk. Ko sem jaz igrala, je bilo nekaj takšnih parov. Tiste, ki so bile, so na zabave vozile mlajša dekleta. Želim le pomagati, nič nimam proti tem ljudem," je v radijskem intervjuju povedala Courtova, ki je s temi besedami napadla letalsko družbo Qantas, ki podpira istospolne poroke.

Andy Murray | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray: Ne morem se strinjati s tem

Na te besede se je že odzvalo nekaj teniških igralcev, tudi Andy Murray, ki se ne strinja s pogledom danes 74-letne Margaret Court. "Ne vem, zakaj ima nekdo težave s tem, če se dva, ki se imata rada, poročita. Ne glede na to, ali sta to dva moška ali dve ženski, ne vem, zakaj bi to moralo biti pomembno. Vsi bi morali imeti enake pravice. Ne morem se strinjati s tem."

Na ostre besede se je odzvala tudi Martina Navratilova nekdanja vrhunska teniška igralka, ki je tudi istospolno usmerjena in poročena. Navratilova je zahtevala, da se ime Margaret Court Arena umakne s prizorišča OP Avstralije, Melbourne Parka. Organizatorji avstralskega turnirja so se že distancirali od vroče debate, saj menijo, da je to osebno mnenje Margaret.

Samantha Stosur je namignila, da bo prihodnje leto bojkotirala igranje na OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Samantha Stosur je namignila, da bo prihodnje leto bojkotirala igranje na OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Margaret. Kar je dovolj je dovolj."

V tem času se je oglasila tudi trenutno najboljša avstralska igralka Samantha Stosur, ki je namignila, da bi lahko zavrnila igranje na OP Avstralije le, če bi v tem času spremenili ime igrišča. "Poglejte, vsak ima lahko svoje mnenje, vendar jaz se s tem ne strinjam."

In kaj glede morebitnega protesta misli Andy Murray? "Če bi se moralo kaj spremeniti, je bolje, da se to zgodi pred turnirjem. Če bi bili igralci na turnirju postavljeni pred dejstvo, da bi bojkotirali turnir, bi to šlo v njihovo škodo in bi sprožilo veliko vprašanj. Zato mislim, da če se mora kaj zgoditi, naj se to zgodi pred začetkom turnirja."

Zelo ogorčena je bila tudi teniška igralka Casey Dellaqua, ki ima s partnerico Amando Judd dva otroka. Ta je na Twitter zapisala: "Margaret. Kar je dovolj je dovolj."

Ne spreglejte