Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 5. 2012,
19.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lleyton Hewitt Blaž Kavčič

Nedelja, 27. 5. 2012, 19.13

8 let, 1 mesec

Kavčič še ne razmišlja o Đokoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kaj lahko se zgodi, da se bo najboljši slovenski teniški igralec v naslednjih dneh pomeril z dvema številkama ena moškega tenisa. Najprej ga v prvem krogu OP Francije čaka Lleyton Hewitt.

Blaž Kavčič je v zadnjih letih oral ledino, kar zadeva slovenske nastope na turnirjih za grand slam. Zdaj je tudi po tej plati že zelo izkušen, kajti na turnirjih velike četverice je zbral že osem nastopov, od tega se je štirikrat uvrstil v drugi krog. V devetem poskusu se bo najprej srečal z nekdaj prvim igralcem z lestvice ATP, Avstralcem Hewittom, ki pa že mnogo let ne spada v vrh moškega tenisa. V zadnjem času borbenemu Avstralcu nagajajo tudi poškodbe. V Parizu se bo na teniška igrišča vrnil po treh mesecih in pol prisilnega počitka zaradi poškodbe. Na svetovni teniški lestvici trenutno zaseda 176. mesto, Kavčič pa je uvrščen pod najboljšo stoterico (99. mesto).

Hewitt ne bi prišel kar tako v Pariz

"Ne vem, v kakšnem stanju je Hewitt. Vem pa, da gre za nekdaj najboljšega igralca na svetu, za katerega sem prepričan, da ne bi prišel igrat, če ne bi bil zelo dobro pripravljen. Prebral sem, da trdo trenira, ne le za Roland Garros, pač pa tudi za nadaljevanje sezone. Ko igra, je vedno nevaren. Na odprtem prvenstvu Avstralije se je takoj uvrstil v četrti krog. Je pa res, da bi lahko bil žreb zame precej bolj neugoden," je o svojem slovitem nasprotniku razmišljal Kavčič. Če bo v ponedeljek ugnal Hewitta, se bo v drugem krogu bržkone srečal s trenutno številko ena moškega tenisa, Srbom Novakom Đokovićem. "Moje misli so v prvem krogu. Treba je zmagati, če želim igrati v drugem. Si pa seveda želim igrati s tako kakovostnim igralcem, kot je Đoković," meni "Kaljut".

"V Parizu je užitek igrati"

Tudi 25-letni Ljubljančan ima v zadnjem času nekaj težav s poškodbo rame in komolca. "V zadnjih dveh tednih sem preživel manj časa na igrišču, kot sem načrtoval. Ne glede na to se dobro počutim. Ko sem nazadnje treniral, me rama in komolec nista nič ovirala. Je pa res, da so to kratki treningi in da ne vem, kako se bom počutil, potem ko bom dalj časa na igrišču. Verjamem pa, da bo vse v redu," je prepričan 99. igralec sveta, ki se v Parizu dobro počuti. "Peščena igrišča so trša in hitrejša kot na drugih prizoriščih. So pa odlično pripravljena, zato skoraj ne pride do napačnih odbojev. Poleg tega so prostrana. Zaradi vsega tega je tu vedno užitek igrati," je dodal zmagovalec letošnjega turnirja serije challenger v Sao Paulu.

Tudi Kavčič stavi na Nadala

Za zaključne boje se bo Kavčič tokrat verjetno zelo težko boril. Favoriti ostajajo isti kot na vseh turnirjih velike četverice v zadnjih letih, izmed igralcev najboljše četverice pa izstopata Đoković in Španec Rafael Nadal. Slednji bi sedmo zmago na igriščih Roland Garrosa na prvem mestu večne lestvice prehitel legendarnega Šveda Björna Borga. Glede na to, da je na OP Francije le enkrat zapustil igrišče s sklonjeno glavo, je Kavčič prepričan, da je njegov vzornik tudi tokrat veliki favorit. "Če bi glede na njegovo statistiko govoril o katerem drugem favoritu, bi se mi smejali. Tukaj ga bo težko premagati, še posebej, ker se igra na tri dobljene nize," je napoved Kavčiča podobna tisti, ki jo napoveduje večina strokovnjakov.

Dvoboj med Kavčičem in Hewittom se bo začel v ponedeljek ob 11. uri na igrišču številka sedem.

Ne spreglejte