Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
20.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Grega Žemlja

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 20.23

6 let, 6 mesecev

Grega Žemlja se poslavlja od profesionalnega tenisa

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Grega Žemlja | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Grega Žemlja, eden od najboljših slovenskih teniških igralcev, je v ponedeljek na novinarski konferenci sporočil, da se odloča za konec športne kariere. Kot je povedal, je o tem že nekaj časa razmišljal, odločitev pa je dokončna.

Žemlja je že pred kratkim na glas razmišljal o tem, da bi lopar postavil v kot, a tokrat se je, kot kaže, odločil. Že v nedeljo se mu je Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, zahvalil za vse, ker je naredil za slovenski tenis, dan zatem pa je na novinarski konferenci to potrdil še sam. Čeprav so številni mislili, da lahko v tenisu še veliko pokaže, se je sam odločil, da je dovolj.

Žirovec ima lepe spomin na turnir v Portorožu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Žirovec ima lepe spomin na turnir v Portorožu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Za slovo z Aljažem Bedenetom in Kajo Juvan

Uradno se bo poslovil v petek, ko bo igral ekshibicijski dvoboj z Aljažem Bedenetom in Kajo Juvan,  trenutno eno od najbolj perspektivnih slovenskih igralk. Grega, ki trenutno na svetovni lestvici zaseda 294. mesto, ima še vedno rekord najvišje uvrščenega Slovenca na svetovni lestvici. Leta 2013 je bil 43. igralec sveta, a ga je na pohodu proti prvi trideseterici ustavila zahrbtna bolezen.

Žirovec ima lepe spomine na turnir v Portorožu, kjer je bil poleg zmagovalca še predlanski finalist (zmaga Luce Vannija) in lanski polfinalist (zmaga Floriana Mayerja). V zadnjih treh letih se je Grega poskušal pobrati in se vrniti med najboljše teniške igralce na svetu, a je volja zaradi neprestane teniške borbe, številnih potovanjih in vse manj stika z normalnim življenjem upadla.

Grega Žemlja | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Ljubitelje tenisa vabi na tekmo

Skupaj z družino, prijatelji in strokovno ekipo se je odločil, da profesionalnega tenisa ne bo več igral. "Na turnirju nimam ciljev, ker res ne vem, kakšna je forma. Saj sem se pripravljal za turnir, a vseeno nisem bil v takšnem ritmu kot pretekla leta. Z gotovostjo lahko rečem, ne glede na to, do kod bom prišel, da bo petkov ekshibicijski dvoboj z Aljažem Bedenetom in wimbledonsko zmagovalko ter evropsko prvakinjo do 18 let Kajo Juvan na osrednjem stadionu. Vse ljubitelje tenisa vabim, da pridejo v čim večjem številu bodrit slovenske teniške igralce, še posebej pa v petek zvečer (20:30), da pred polnimi tribunami odigram poslovilno tekmo."

Grega Žemlja je v karieri osvojil šest turnirjev serije challenger, igral v finalu turnirja ATP 500 na Dunaju, ko ga je leta 2012 premagal Juan Manuel del Potro, in dvakrat igral v 3. krogu turnirjev za grand slam (Wimbledon 2011, OP ZDA 2012).

Kot nam je Grega zaupal v telefonskem pogovoru, želi tudi v prihodnje ostati povezan s tenisom. Predvsem bi rad pomagal mlajšim igralcem, ki si utirajo pot med najboljše.

Kaj vse nam je v pogovoru povedal Grega Žemlja, si boste lahko prebrali v torek.

Ne spreglejte