Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2017,
21.49

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Grigor Dimitrov David Goffin

Nedelja, 19. 11. 2017, 21.49

6 let, 4 mesece

Masters turnir v Londonu, 19. 11.

Grigor Dimitrov je zmagovalec zaključnega turnirja v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Grigor Dimitrov | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na zaključnem teniškem turnirju masters v Londonu sta v velikem finalu pomerila Grigor Dimitrov in David Goffin. Po treh nizih (7:5; 4:6, 6:3) je bil boljši Grigor Dimitrov. Bolgar, za katerega je to največja lovorika v karieri, bo domov odšel za milijon in 200 tisoč dolarjev (milijon evrov) bogatejši.

Oba igralca sta v finalu pokazala vrhunski tenis. Na koncu je odločala predvsem fizična pripravljenost. Davidu Goffinu se je videlo, da mu je v petem nizu zmanjkalo moči in da ni mogel več slediti visokemu ritmu igre. Dimitrov je znal to izkoristiti in se v solzah sreče zasluženo veselil svoje velike zmage. 

Finale, posamično:

Grigor Dimitrov (Bol) : David Goffin (Bel) 7:5; 4:6, 6:3

Za prvi niz sta potrebovala skoraj eno uro

Prvi niz se je začel zelo nervozno, saj sta oba igralca v prvih dveh igrah izgubila igro na svoj servis. Nadaljevalo se je tudi v tretji igri, ko je Dimitrov še drugič zapored izgubil servis. V četrti igri je Goffin le dobil igro na svoj servis in povedel s 3:1. V osmi igri je Dimitrovu uspel nov "break" in izenačil je na 4:4. Odločilna je bila 12. igra, ki je bila tudi najdaljša v uvodnem nizu. Pri izidu 6:5 je Goffin serviral za 6:6 in podaljšano igro. Več zbranosti je pokazal Bolgar, ki je izkoristil šele peto žogico za niz in po 59 minutah zasluženo dobil prvi niz (7:5).

David Goffin | Foto: Reuters Foto: Reuters

Belgijec je bil v drugem nizu veliko bolj prepričljiv

Drugi niz se je začel drugače, saj sta oba igralca brez težav dobivala igre na svoj servis. Prve manjše težave za Goffina so se pojavile v šesti igri, ko je imel Dimitrov žogico za "break", a se je Belgijec rešil. V sedmi igri je bilo obratno. David je močno pritiskal na svojega nasprotnika, kar se mu je obrestovalo. Povedel je s 15:40 in že takoj izkoristil prvo žogico za odvzem servisa in izid 4:3. V naslednji igri je potrdil svoj "break" in povedel s 5:3. V deseti, odločilni igri, je Goffin ostal zbran. Zadnjo igro drugega niza je dobil brez izgubljene točke in tako izsilil tretji, odločilni niz.

Grigor Dimitrov je po zadnji točki padel na tla in se zjokal. | Foto: Reuters Grigor Dimitrov je po zadnji točki padel na tla in se zjokal. Foto: Reuters

Za zmago je izkoristil peto zaključno žogico

V prvi igri tretjega niza se je Grigor Dimitrov že takoj znašel  v velikih težavah. Goffin je imel namreč kar štiri žogice za "break", a se je 26-letni Dimitrovu uspelo izvleči. V podobnem položaju se je v drugi igri znašel Goffin, a je tudi on dobil drugo igro. Znova je bilo napeto v šesti igri, ki je bila tudi odločilna. Dimitrov je povedel s 4:2, v naslednji igri pa je imel že rezultat  5:2. V osmi igri je imel že tri zaključne žoge za zmago, a se je Goffin z neverjetno hrabro igro vrnil in izid znižal na 5:3. V deveti igri se je Dimitrov zbral in s peto zaključno žogico osvojil največjo lovoriko v karieri.

Peers in Kontinen ubranila naslov

Avstralec John Peers in Finec Henri Kontinen sta v finalu dvojic na zaključnem teniškem turnirju v Londonu s 6:4 in 6:2 premagala prva nosilca Lukasza Kubota iz Poljske in Marcela Mela iz Brazilije ter s tem ubranila naslov.

Po 70 minutah finala sta zaslužila 450 tisoč ameriških dolarjev, poraženca pa si bosta razdelila 262 tisoč dolarjev.

 


Finale dvojic:

Henri Kontinen/John Peers (Fin/Avs/) : Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Pol/Bra, 1) 6:4, 6:2 

Ne spreglejte