Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
18. 4. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Andreja Klepač

Torek, 18. 4. 2017, 19.00

6 let, 7 mesecev

"Če ne gre, pač ne gre. Najdeš si drugo partnerico."

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Andreja Klepač | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovensko žensko reprezentanco od srede pa do sobote čaka pokal Fed, kjer se bodo slovenska dekleta potegovala v drugi evroafriški skupini pokala za uvrstitev v prvo skupino. Prva violina mlade ekipe bo tokrat izkušena Andreja Klepač, ki je med drugim razkrila, zakaj sta se razšli s Katarino Srebotnik.

Slovenska reprezentanca je v Litvo odšla v pomlajeni postavi. Slovenske barve bodo zastopale Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović, Kaja Juvan in najbolj izkušena Andreja Klepač, ki je tudi najstarejša v reprezentanci.

Med mlajšimi kolegicami ji nič ne manjka

"Dekleta so v zadnjih mesecih pokazala res dobre rezultate, tako v posamičnih dvobojih kot tudi v dvojicah. Mislim, da gremo v Litvo lahko s pozitivnimi občutki in videli bomo, kaj bo," je uvodoma povedala Klepačeva, ki se med svojimi kolegicami počuti mlado in ji, kot še pravi, nič ne manjka.

Andreja Klepač uživa v družbi mlajših reprezentančnih kolegic. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač uživa v družbi mlajših reprezentančnih kolegic. Foto: Vid Ponikvar

"Res je, da imam ogromno nastopov v pokalu Fed in s tem tudi veliko izkušenj. Vsaki bomposkušala pomagati, tako da se bodo na igrišču kot tudi zunaj njega počutile čim bolje. Vendarle je to za njih nova stvar. To je ekipno tekmovanje, kjer je pomemben ekipni duh. Sistem tekmovanja je zelo naporen, saj so štiri dni zapored tekme. Prvi cilj in želja je, da pridemo zdrave nazaj. Sama bom na igrišču poskušala dati vse od sebe in upam, da zmagamo," je še povedala ena od najboljših teniških igralk v dvojicah.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se po enoletnem sodelovanju razšli. | Foto: Guliverimage/Getty Images Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se po enoletnem sodelovanju razšli. Foto: Guliverimage/Getty Images "To je posel, to je šport"

Kdo bo v Litvi njena partnerica na igrišču, ni znala povedati, saj je to stvar selektorja. Ta se bo na koncu odločil po trenutni formi in na podlagi rezultatov v posamičnih dvobojih. Andreja je zelo vesela, da so v Sloveniji tudi mlade teniške igralke, ki trkajo na vrata svetovnega tenisa. "To je super. Hvala bogu, da imamo podmladek, če temu lahko tako rečem. Prav lepo je videti naša dekleta po turnirjih, kjer opravimo skupaj kakšen trening in tudi kakšno rečemo."

V lanski sezoni smo na največjih turnirjih lahko skupaj spremljali Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač. Žal se je nujna skupna zgodba kmalu končala, saj nista dosegli želenih rezultatov. "Obe sva pričakovali več. To je posel, to je šport. Če ne gre, pač ne gre. Najdeš si drugo partnerico in to je to," je razlog za razhod razkrila 31-letna Koprčanka.

Andreja Klepač zdaj igra v paru s Španko Mario-Jose Martinez Sanchez. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač zdaj igra v paru s Španko Mario-Jose Martinez Sanchez. Foto: Vid Ponikvar

S Španko sta se ujeli že na prvem turnirju

Njena nova partnerica je Španka Maria-Jose Martinez Sanchez, s katero sta že nastopili na prvem turnirju. "V Sydneyju sva prišli v polfinale, v Avstraliji sva dobro igrali, tudi v Miamiju sva dosegli lep rezultat … Končno sva našli svojo igro oziroma natanko veva, kaj morava storiti. Še vedno je veliko stvari, ki jih morava opraviti. Hvala bogu, da imava še rezerve in da lahko vse skupaj nadoknadiva," je o letošnji sezoni povedala Andreja Klepač.

Ne spreglejte