Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 7. 2012,
12.02

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marino Kegl Iztok Božič

Torek, 10. 7. 2012, 12.02

3 leta, 11 mesecev

Božič: Spada med najboljših šest v Evropi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marino Kegl bo na evropskem prvenstvu gluhih igralcev kandidiral za medaljo. ''Če bi bili vsi tako delavni kot on, bi imeli več Kavčičev in Žemelj,'' priznava njegov trener Iztok Božič.

Star je komaj 16 let, pa je že osvojil več kot deset mednarodnih turnirjev za gluhe igralce. Spada med najboljših šest igralcev v Evropi, med 14. in 21. julijem pa bo imel lepo priložnost, da na evropskem prvenstvu v Koblenzu stopi na zmagovalni oder. ''Sodelujeva že leto dni. Ker je iz Murske Sobote, ni imel dovolj kvalitetnih soigralcev, tako da sta z očetom našla možnost in se pridružila našemu klubu,'' je dejal Iztok Božič. Nekdaj najboljši slovenski teniški igralec, nato kapetan ženske reprezentance, zdaj pa trener v vodilnem slovenskem klubu, ŽTK Maribor. Kegla, izjemno delavnega najstnika iz Prekmurja, zelo rad trenira. Slovenski reprezentant, v Koblenzu bo navkljub mladosti (ima le 16 let) nastopil tako v mladinski kot članski konkurenci, se vsak dan vozi iz Murske Sobote v Maribor, kjer med tednom trenira, konci tedna pa so rezervirani za turnirje. Na njih dosega imenitne rezultate. ''Moram ga izredno pohvaliti. Če bi bili vsi tako delavni kot on, bi imeli več Kavčičev in Žemelj. Tehnično igra zelo dober dober, ujela sva se tudi pri komunikaciji,'' je Sportalu pojasnil Božič. Kako sploh poteka trening z gluhim teniškim igralcem? ''Mislil sem, da bo komunikacija potekala težje, a vse se ujela. Stvari mu je potrebno razložiti na ne ravno poseben, pač pa malenkostno prilagojen način. Marino gleda ljudi v usta in zna razbirati besede, tako da vse razume. S tem ni težav, tako da lahko rečem, da poteka sodelovanje tako kot z ostalimi igralci, ki slišijo.'' Kegl je slovenske barve na največjih tekmovanjih zastopal že lani, ko je pomagal Sloveniji do devetega mesta na ekipnem svetovnem prvenstvu. Takrat je od sedmih dvobojev dobil kar šest.

Pravila teniške igre pri gluhih predstavniki so enaka, drugačna so le pojasnila sodniških odločitev, kjer delivci pravice ne dvigujejo glasu, pač pa sporočajo odločitve z dvigom prstov in uporabo drugih znakov. ''Marino spada med najboljših šest igralcev v Evropi. Tako dober je, da bo na evropskem prvenstvu igral mladinsko in člansko prvenstvo vzporedno. Bo pa velika razlika, saj bodo na prvenstvu igrali tudi nekateri naglušni igralci, ki bodo v določeni prednosti,'' dodaja trener resnega kandidata za evropsko odličje. Njegov način igranja je primerjal z Novakom Đokovićem. ''Igra agresivno in z osnovne linije,'' je dejal. Poleg trenerja sestavljata njegovo strokovno ekipo še vodja kondicijskih priprav Tomaž Berendijaš ter strokovni svetovalec Aleš Filipčič.

Ne spreglejte