Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
21.33

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Nik Razboršek odpoved Blaž Rola Portorož

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 21.33

5 let, 8 mesecev

portorož, TURNIR ZAVAROVALNICA SAVA, 1. dan

Blaž Rola odpovedal Portorož: Zdravje je trenutno pred mojim tenisom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Blaž Rola | Blaž Rola je v Portorož prišel že prejšnji teden, dva dni treniral, nato pa so se pojavile težave, zaradi katerih je moral v bolnišnico. | Foto Vid Ponikvar

Blaž Rola je v Portorož prišel že prejšnji teden, dva dni treniral, nato pa so se pojavile težave, zaradi katerih je moral v bolnišnico.

Foto: Vid Ponikvar

Peti teniški turnir Zavarovalnica Sava v Portorožu bo najskromnejši, kar zadeva slovensko udeležbo. Naš najboljši igralec Aljaž Bedene ne igra več turnirjev challenger, najzvestejši udeleženec Blaž Kavčič se spogleduje s koncem kariere, tik pred nastopom pa je moral udeležbo zaradi zdravstvenih težav odpovedati Blaž Rola. Od nadaljevanja pa so se popoldan poslovili še Aljaž Radinski ter vse tri slovenske dvojice.

Sedemindvajsetletni Ptujčan bi moral biti najmočnejše slovensko orožje v Portorožu, vendar je direktor turnirja Aljaž Kos v ponedeljek dopoldne dobil neprijetno novico. "Rola mi je poslal sporočilo, da se zaradi zdravstvenih težav odpoveduje udeležbi. Kot je povedal, se je s podobnimi zdravstvenimi težavami srečal že pred leti, zato so mu zdravniki odsvetovali igranje. Zdravje je seveda na prvem mestu in Blažu želim čim uspešnejše okrevanje," je dejal Kos.

Črnoglede napovedi so se uresničile

Rola, ki bi se moral v prvem krogu srečati s prvim nosilcem in branilcem naslova Sergejem Stahovskim iz Ukrajine, je v Portorož prišel že prejšnji teden, dva dni treniral, nato pa so se pojavile težave, zaradi katerih je moral v bolnišnico. "Upali smo, da ni nič hujšega, a žal so se danes dopoldne uresničile črnoglede napovedi. Vseeno sem prepričan, da bodo preostali slovenski igralci, ki so v glavnem žrebu, upravičili pričakovanja in poskrbeli, da bodo gledalci do konca tedna uživali tudi v nastopih domačih igralcev," je dodal Kos.

Blaž Rola: Zdravje je trenutno pred mojim tenisom

Popoldan je v Portorož prišel tudi Blaž Rola, ki je moral po pravilih ATP podpisati izjavo o odpovedi. Ob tem je novinarjem dal izjavo. "Že na začetku priprav tu v Portorožu se nisem počutil dobro. Bil sem hitro utrujen, brez pravega apetita, imel sem nizko odpornost, zato sem odšel v bolnišnico na preiskave, ki so pokazale, da imam hiper kalcemijo oziroma povišano vrednost kalcija v krvi. To se mi je pojavilo že pred desetimi leti, a tedaj sem vzel nekaj zdravil in zadevi nikoli nismo prišli do dna. Ker gre za resno zadevo, želim zdaj raziskati vzroke in poskrbeti, da se mi ti ne bo več ponovilo. Zdravje je trenutno pred mojim tenisom," je dejal Blaž Rola.

Prvi dan brez slovenske zmage

Vse breme slovenskega uspeha zdaj sloni na štirih igralcih, ki so prejeli povabila organizatorjev in nihče med njimi ni uvrščen med prvih 650 igralcev na svetu.

Prvi je priložnost dobil Aljaž Radinski, 1695. tenisač z lestvice ATP, ki je bil proti Nemcu Tobiasu Kamkeju, ki je bil pred šestimi leti že 64. igralec na svetu, brez možnosti za uspeh. Izgubil je z 0:6 in 2:6.

Najbolje rangirani slovenski igralec v Portorožu je Nik Razboršek. | Foto: Vid Ponikvar Najbolje rangirani slovenski igralec v Portorožu je Nik Razboršek. Foto: Vid Ponikvar

"Bilo je zelo težko. Ob petih popoldan na 35 stopinjah Celzija sem moral dati od sebe 120 odstotkov. Imel sem vrtoglavice, nato mi je postalo slabo, ker sem se preveč napil in končalo se je tako, kot se je," je dejal 23-letni Mariborčan.

Od turnirja so se poslovile tudi tri dvojice s slovenskimi predstavniki. Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek nista bila kos kazahstansko-ukrajinski kombinaciji (6:3, 6:4), ki je četrta nosilka turnirja, Aljaž Jakob Kaplja in njegov pomožni trener s Švedske Robert Kjellberg sta morala premoč priznati avstralski dvojic Propoggia/Poudziunas (6:1, 6:4), Aljaž Radinski in argentinski Slovenec Tomas Puches Lipovšek pa sta izgubila proti Hrvatoma Tomislavu Draganji in Ninu Sardarušiću (7:6, 4:6, 12:10).

V torek bo v Portorožu slovenski dan, saj bodo nastopili še preostali trije domači igralci med posamezniki. Po 16. uri bo nastopil Nik Razboršek, sledil mu bo Aljaž Jakob Kaplja, nato pa bo priložnost dobil še Tom Kočevar Dešman.

Zanimivo bo v vsakem primeru

Ne glede na uspešnost slovenskih predstavnikov bo v Portorožu zanimivo vse do finala, ki bo na sporedu v soboto ob 20. uri. Na peščenih igriščih bo potekal teniški fest, na katerem bo igralo blizu tisoč otrok. Hkrati bosta ves čas turnirja potekali dražba predmetov in dobrodelna akcija Gibaj, mladina!, za katero je portal Tenis Slovenija že zbral toliko sredstev, da bo imelo več kot 50 otrok v naslednjem šolskem letu plačane fizične aktivnosti, najzabavnejše pa bo pred finalom, ko se bosta v ekshibicijskem dvoboju pomerila naš nekdanji teniški igralec Grega Žemlja in komik Rado Mulej.

Blaž Rola
Sportal Rola v prvem krogu proti prvemu nosilcu in branilcu naslova
Andy Murray Marius Copil
Sportal Kakšen skok Andyja Murraya po lestvici ATP
Tamara Zidanšek
Sportal Tri Slovenke med sto, na vrhu še vedno Halepova
Ne spreglejte