SiolNET. Sportal Tenis
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blaž Rola: Andyju Murrayju nočem nič slabega

1

termometer

Slovenskega igralca Blaža Rolo čaka najbrž najpomembnejši teniški dvoboj v njegovi dozdajšnji teniški karieri. Mladi Ptujčan se bo pomeril z Andyjem Murrayjem.

Blaž Rola letos prvič igra na glavnem turnirju v Wimbledonu, že to je zanj velika izkušnja. Vendar ga danes čaka še nekaj večjega. V Wimbledonu se bo pomeril z branilcem naslova in domačim ljubljencem angleškega občinstva Andyjem Murrayjem. Zagotovo bosta igrala pred polno nabitimi tribunami, kar bo zagotovo nekaj novega za našega Blaža, ki pa se zaveda, da je v tem dvoboju veliki favorit Škot.

Ko so ga vprašali, ali meni, da ima kakšno možnost, da premaga lanskega zmagovalca Wimbledona, je bil ta pri odgovoru previden. "Ne vem, ta trenutek lahko rečem, da ne. Že njegovi uspehi govorijo sami zase. Ne želim se ozirati nanj, na igrišču želim igrati svoj najboljši tenis. Če bom imel kakršnokoli priložnost, jo bom zagrabil."

Oba igralca sta se skozi prvi krog uvrstila brez večjih težav, se pa Ptujčan zaveda, da bo imel njegov nasprotnik veliko podporo domačega občinstva. "Prihajam iz majhne države, ki ima le dva milijona prebivalcev. Ne želim, da bi bila celotna Anglija proti meni. Andyju ne želim nič slabega, želim igrati svoj najboljši tenis in uživati na igrišču," je povedal Ptujčan, ki je šele letos začel igrati na največjih turnirjih. To bi bila prava senzacija. "Bil bi velik šok, če bi zmagal," je za angleške medije še povedal trenutno 92. igralec sveta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin