Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2014,
7.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 7. 1. 2014, 7.38

8 let, 5 mesecev

Blaž Kavčič premagal 39. igralca sveta, čaka ga Tomic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič uspešno nadaljuje začetek letošnje sezone. V uvodnem krogu turnirja v Sydneyju je premagal Jarkka Nieminena.

Kavčič in Nieminen sta se v svoji karieri srečala že drugič. Tokrat je bil boljši Ljubljančan, ki je Finca dokaj gladko premagal v dveh nizih. Na koncu je bil izid 6:4 in 6:2. 26-letni Blaž Kavčič je za zmago potreboval uro in osemnajst minut. Dvoboj je zaznamovalo veliko število odvzetih servisov. Igralca sta si v dveh nizih kar sedemkrat odvzela servis. Bolj uspešen pri tem je bil Kavčič, ki je 32-letnemu Nieminenu zabil tudi pet asov. "Predvsem sem zadovoljen z igro. Uvrstil sem se v drugi krog turnirja ATP, kar sicer ni nek velik uspeh. Sem pa zelo zadovoljen s počutjem in z igro, ki sem jo prikazal v zadnjih štirih dvobojih," je sporočil Blaž iz Avstralije, kjer je že lani dosegel enega največjih uspehov v karieri, ko se je v Melbournu prebil v tretji krog Grand Slama.

Tudi v nadaljevanju turnirja Kavčiča ne bo čakala lahka naloga. V drugem krogu bo lopar prekrižal z domačinom Bernardom Tomicem, ki je pred tem premagal osmega nosilca turnirja Španca Marcela Granollersa. Kavčič, ki je trenutno 102. igralec sveta, bo z Avstralcem igral prvič. "Zavedam se, da imam za sabo uspešne priprave in da sem res kvalitetno treniral. Moja igra je trenutno na višjem nivoju, kar je rezultat dela. Dosegel sem štiri zmage zapored, nad kvalitetnimi igralci, kar me navdaja z optimizmom," je dodal Blaž pred nadaljvenajem avstralske turneje.

Ne spreglejte