Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2022,
14.31

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

OP ZDA Angelique Kerber

Sreda, 24. 8. 2022, 14.31

1 leto, 8 mesecev

Angelique Kerber zaradi nosečnosti odpovedala nastop na grand slamu

Nekdanja številka 1 odpovedala OP ZDA: Dva proti enemu preprosto ni pošteno tekmovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Angelique Kerber | Angelique Kerber je danes na družbenih omrežjih potrdila, da bo zaradi nosečnosti izpustila zadnji teniški turnir za veliki slam v sezoni. | Foto Gulliver/Getty Images

Angelique Kerber je danes na družbenih omrežjih potrdila, da bo zaradi nosečnosti izpustila zadnji teniški turnir za veliki slam v sezoni.

Foto: Gulliver/Getty Images

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa, Nemka Angelique Kerber, je danes na družbenih omrežjih potrdila, da bo zaradi nosečnosti izpustila zadnji teniški turnir za veliki slam v sezoni, odprto prvenstvo ZDA. To se bo v New Yorku začelo v ponedeljek.

Dalila Jakupović
Sportal Jakupovićeva izgubila v uvodnem krogu kvalifikacij New Yorka

"Resnično sem si želela igrati na US opnu, a sem se sčasoma odločila, da dva proti enemu preprosto ni pošteno tekmovanje," je v zabavnem tonu prek Twitterja zapisala 34-letna Nemka, rojena poljskim staršem v Bremnu.

Trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam pričakuje svojega prvega otroka. Nazadnje je igrala v Wimbledonu 1. julija letos, ko je izpadla v tretjem krogu proti Belgijki Elise Mertens. Skrivnost, povezana z nedavno odsotnostjo trenutno 52. igralke sveta, je tako zdaj končno pojasnjena.

"Naslednjih nekaj mesecev si bom vzela premor od potovanj po svetu kot teniška igralka, a verjamem, da bo to iz najboljšega možnega razloga. Vse vas bom pogrešala," je dodala.

Novak Đoković
Sportal Đoković bo čakal do zadnjega, a škoda je lahko velika

"Če sem iskrena, sem živčna in vznemirjena hkrati"

"Biti profesionalna športnica mi pomeni vse, vendar sem hvaležna za novo pot, na katero se odpravljam. Če sem iskrena, sem živčna in vznemirjena hkrati. Hvala za vašo podporo - pomeni mi vse," je sporočila nemška igralka, ki rojstvo otroka pričakuje spomladi prihodnje leto.

Iz njenega tabora so naknadno sporočili, da Kerberjeva kljub materinstvu še ne namerava odložiti teniškega loparja v kot in da se bo po porodu vrnila nazaj na igrišča. | Foto: Reuters Iz njenega tabora so naknadno sporočili, da Kerberjeva kljub materinstvu še ne namerava odložiti teniškega loparja v kot in da se bo po porodu vrnila nazaj na igrišča. Foto: Reuters

Iz njenega tabora so naknadno sporočili, da Kerberjeva kljub materinstvu še ne namerava odložiti teniškega loparja v kot in da se bo po porodu vrnila nazaj na igrišča.

Aleksander Zverev
Sportal Aleksander Zverev še ni pripravljen za OP ZDA

Nemci bodo pogrešali tudi Zvereva

Nemčija bo na igriščih Flushing Meadows tudi brez najboljšega moškega igralca Alexandra Zvereva, ki se je turnirju odrekel zaradi poškodbe.

Nemci bodo pogrešali Alexandra Zvereva. | Foto: Reuters Nemci bodo pogrešali Alexandra Zvereva. Foto: Reuters

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, Belgijka Kim Clijsters, ki se je po porodu vrnila k profesionalnemu tenisu, je na Twitterju zapisala: "Oooooh, čestitam Angie! Odlična novica."

Levičarka Kerberjeva je leta 2016 zmagala na OP Avstralije in OP ZDA, nato pa leta 2018 še v Wimbledonu. Na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu je osvojila srebro, ko jo je v finalu premagala Portoričanka Monica Puig.

Tamara Zidanšek
Sportal Iskrena Tamara Zidanšek: Včasih bi si želela več časa zase
Novak Đoković
Sportal Bolj ali manj je jasna usoda Đokovića glede igranja na OP ZDA
Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek ne razume, zakaj v ZDA za ženske lažje žogice kot za moške
Ne spreglejte