Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2013,
16.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andre Agassi Steffi Graf Kimiko Date

Torek, 29. 1. 2013, 16.20

4 leta, 10 mesecev

Agassi: Če bi bila Steffi zdrava ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Američan Andre Agassi je priznal, da bi v moderni dobi tenisa težko konkuriral za mesto med najboljših pet, je pa prepričan, da bi njegova žena to storila brez težav. A le ob posebnem pogoju.

Agassijeva žena bi po njegovem mnenju mešala štrene svetovni eliti le v primeru, če bi bila dobro pripravljena in povsem zdrava. Govor je seveda o Nemki Steffi Graf, ki je nekoč vladala svetovni teniški karavani, osvojila pa kar 22 turnirjev za nagrado grand slam. Pet več od moškega absolutnega rekorderja Rogerja Federerja. Je tudi lastnica zadnjega pravega "zlatega" grand slam paketa, saj je leta 1988 dobila vse štiri največje turnirje, za nameček pa je v Seulu osvojila še olimpijski turnir.

Novinarji so na OP Avstralije, kjer je Agassi kot častni gost podelil lovoriko zmagovalcu Novaku Đokoviću (tako kot Srb je tudi on turnir v Melbourne Parku osvojil štirikrat), Američana povprašali o tem, če bi se lahko njegova žena še enakovredno kosala z najboljšimi. Steffi ima 43 let in je za leto dni starejša od japonske "mladostne veteranke" Kimiko Date, ki je na OP Avstralije z izjemno igro dobila dva dvoboja. In razvnela domišljijo predstavnikov sedme sile.

Andre je po poročanju avstralskega časnika The Age poudaril, da bi morala biti njegova žena za vrhunske dosežke povsem zdrava. V zaključku kariere so jo motile bolečine v mečni mišici in kolenih. "Če bi upoštevali zdravje, bi se Steffi zelo težko vrnila. Skoraj nemogoče. Morala bi biti povsem zdrava. Ne vem pa, kako to uspeva Kimiko. To je res nekaj neverjetnega. Kar pa se tiče kakovosti igre, mislim da bi se Steffi brez težav kosala z najboljšimi. Njena igra s sredine devetdesetih let minulega stoletja prav nič ne zaostaja za tisto, ki jo imajo trenutno najboljše igralke na svetu. Poleg tega je tudi izjemna atletinja. Ne vem, če je kdo v zgodovini teniške igre lahko toliko pretekel kot ona," je 42-letni teniški upokojenec (v Las Vegasu se spogleduje z vstopom v politiko) opisoval značilnosti njegove žene, s katerimi je pred leti zasedala prvo mesto na svetovni lestvici. Če ji ne bi nagajale težave z zdravjem ...

Ne spreglejte