Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2012,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ronaldo

Torek, 25. 9. 2012, 10.13

8 let

VIDEO: Ronaldo hujša pred TV kamerami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Upokojeni brazilski kralj strelcev Ronaldo ne skriva težav zaradi prekomerne telesne teže. Pred dnevi se je ''fenomen'' lotil pogumne naloge. Kilograme bo izgubljal pred očmi javnosti.

Luis Nazario de Lima, svetu bolj poznan s ''svetim'' nogometnim imenom Ronaldo, je udaril po mizi. Ko je zadnjič stopil na tehtnico, je bil šokiran. Nekdanji nogometni as, ki je zabijal zadetke kot po tekočem traku, branilcem pa paral živce z izvrstno tehniko in urnimi prodori, tehta skoraj 120 kg, kar mu zagotovo ni v ponos. Ko je pred tremi leti zaključil kariero, je prenehal tudi s kondicijskimi treningi, telo pa je na krilih nezdravega načina življenja hitro nabiralo kilograme. Prvemu sinu je dal ime Ronald, kar so mnogi povezovali z njegovo ljubeznijo do hitre prehrane in slavnim klovnom Ronaldom McDonaldom. Zdaj bo takšnim navadam odklenkalo. Vsaj za tri mesece, kolikor bo trajal nastop enega najboljših nogometašev vseh časov v resničnostnem šovu Fantastico, ki ga lahko javnost spremlja na brazilskem televizijskem programu Globo.

''Povabilo sem sprejel z navdušenjem, saj bom tako lažje shujšal. Najverjetneje tega ne bi zmogel, če me pri tem ne bi spremljala tudi javnost. Mogoče bi bil pritisk le prehud,'' je povedal 36-letni lastnik vedno večjega trebuha časniku Gente. ''Obljubljam, da sem bom trudil po najboljših močeh in da ne bom odnehal vse do takrat, ko bom shujšal do predpisanih mer. Rad bi, da bi se ljudje zgledovali po meni,'' si je zadal cilj. Njegov kondicijski trener je Marcio Atalla, ki želi na primeru ''fenomena'' pokazati, kaj se lahko pripeti ljudem, če hitro zamenjajo življenjske navade, okolje in način prehrane. Trikratni nogometaš sveta po izboru FIFA je v prvem delu Fantastica opravil številne preiskave, v prihodnjih tednih pa bo začel hujšati in se odrekati stvarem, ki so mu pomagale preboleti bolečine zaradi zgodnjega slovesa od nogometnih igrišč. Težave s prekomerno težo so mu začele nagajati pred petimi leti, ko se je iz Madrida preselil v Milano.

Ne spreglejte