Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2007,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2007, 17.31

8 let

Sara Isakovič: Cilj je finale na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ta čas najboljšo slovensko plavalko Saro Isakovič ste minuli teden spoštovani bralci in cenjene bralke izbrali za športnico 17. tedna.

Sedemnajstletna Blejka je trenutno na pripravah v Maribor in se že pripravlja na nove podvige.

Za vami so odlični nastopi na plavalnem mitingu na Dunaju, kjer ste postavili štiri osebne rekorde ter dva absolutna državna rekorda … Na Dunaju res dobro tekmujem. Že lani ob koncu leta sem naredila odličen rezultat na evropskem prvenstvu v 25-metrskem bazenu, tokrat pa sem odplavala odlično tudi v olimpijskem. Še posebej sem zadovoljna z nastopom na 100 m, saj sem izboljšala državni rekord Metke Šparovec. Odlično sem plavala tudi na dvakrat daljši razdalji, kjer sem prav tako izboljšala najboljšo slovensko znamko, v obeh disciplinah pa sem premagala tudi nekdanjo olimpijsko prvakinjo Kostaričanko Claudio Poll, kar pomeni, da sem že sedaj v res dobri formi.

S temi rezultati so se po vsej verjetnosti tudi povečali "apetiti" za nadaljevanje dolge sezone. Kakšni so sedaj ti cilji? Z dobrimi predstavami se pričakovanja zagotovo povečajo. Tako je tudi pri meni. Pokazala sem, da sem v super formi in da sem se konkurenci zelo približala, kar mi daje še večjo motivacijo za trening. Prvi cilj pa je zagotovo svetovno prvenstvo v Montrealu, kjer si želim finala na 200 m prosto, kar pa bo kljub vsemu težko. To je seveda želja, a potrebno bo še marsikaj postoriti. Nastopila bom tudi na sredozemskih igrah, katerim pa ne bom posvetila toliko pozornosti. Zame pa bo pomemben tudi domači tradicionalni mednarodni miting SiOL v Radovljici, saj je pred domačim občinstvom še posebej lepo nastopati.

Kljub vsemu pa vas v naslednjih tednih čaka tudi kar nekaj težkih tekem najvišjega ranga. Boste tu nabirali še prepotrebne izkušnje in ne boste štartali na najvišja mesta? Nastopila bom na nekaj tekmah za svetovni pokal, vmes pa bom seveda dobro trenirala. S tekmami na najvišji ravni bom tekmovala z najboljšimi na svetu in spet se bo pokazala moja vrednost. Uvrstitve zagotovo niso v prvem planu, nič pa ne bi imela proti, če bi bila uvrščena zelo visoko.

Po Dunaju trenirate v Mariboru. Čemu posvečate največ pozornosti? Vadimo prav na vseh področjih. Na hitrosti, vzdržljivosti, skokih, obratih, ki si jih želim še izboljšati, saj sem tu nekako najšibkejša. Treningi pa so zelo naporni in utrujajoči, saj je trener Miha Potočnik res zahteven. No, to pa seveda ne škodi.

Sezona bo dolga. Se ne bojite, da bi v preveliki želji po doseganju uspehov nekako pregoreli … Res je, da sem mlada in še dokaj neizkušena, a vseeno mislim, da ne bo tako težko. Treba bo pravilno razporediti moči in verjamem, da bom naredila še kakšen odmeven rezultat. Z dobrimi plavalkami lahko le še napredujem, kar je seveda moj cilj.

Spet veliko manjkate v šoli, tako da morate veliko snovi predelati kar sami … Tega sem že navajena, saj letos to ni prvič. Tisto malo prostega časa tako izkoristim za učenje in tako tudi šola ne "trpi". Do sedaj mi je uspevalo oboje - plavanje in šola - in vse gre tudi zdaj po načrtih.

Ne spreglejte