Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2012,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Žibrat

Petek, 14. 9. 2012, 17.29

8 let

"Facebook je poln zanimivih in smešnih stvari"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Socialna omrežja so ga v svoje lovke ujela pred nekaj manj kot štirimi leti. Prisoten je na facebooku, twitter ga ne zanima. Pogovarjali smo se z namiznoteniškim igralcem Janom Žibratom.

Ko govorimo o socialnih omrežjih, ne moremo mimo dejstva, da na njih niso prisotni le "navadni" ljudje, ampak tudi tisti medijsko bolj znani. Eden izmed rednih uporabnikov najbolj priljubljenega med njimi, facebooka, je tudi 20-letni Jan Žibrat. "Na facebooku sem prisoten, ker so prisotni vsi, ki jih poznam in tudi tisi, ki me hočejo spoznati," pravi 20-letnik, ki se je v največjo virtualno družino vključil pred nekaj manj kot štirimi leti. "Največjo prednost vidim v ohranjanju stikov. Predvsem ko sem v Nemčiji, na turnirjih, pripravah. Takrat je facebook vedno prisoten. Seveda pa ga uporabljam tudi za preganjanje dolgega časa, saj se da najti veliko zanimivih in smešnih stvari."

Pri športnikih vrhunskega kova se večkrat zgodi, da jim pri objavah in stiku z navijači pomagajo drugi. A ne pri Žibratu. "Mislim, da je čar facebooka ravno v tem, da vsak objavi, kar sam misli." In čeprav za svoj profil skrbi sam, lahko rečemo, da svoje občinstvo precej ažurno obvešča.

Socialna omrežja so poleg vsega drugega tudi izredna priložnost za oglaševanje, kar prizna tudi Žibrat, ki je vseh poleg pozitivnih doživel tudi eno negativno izkušnjo. "Prišlo je do manjše zlorabe, ki pa je bila dokaj nedolžna in ne preveč nesramna," pove in doda, da je čisto nevede tudi sam "zlorabil" tuj profil. "Da brskam po drugem profilu sem ugotovil šele takrat, ko sem kliknil na sporočila. Seveda sem se takoj odjavil in se prijavil na svojega."

Je pa Žibratu, ki si kruh služi v nemški Bundesligi, kljub poplavi mnogih drugih socialnih omrežij, facebook popolnoma dovolj. Ne zanima ga niti v zadnjem času zelo priljubljen twitter. "Že s facebookom je dovolj dela. Twitter bi bil že preveč."

Ne spreglejte