Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 5. 2011,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mišo Brečko Köln

Četrtek, 5. 5. 2011, 21.10

8 let

Brečko: Mesec počitnic je dovolj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Življenje Miša Brečka je tesno prepleteno z nogometom. Pa naj si gre za treninge, tekme ali stalna potovanja. Nogomet je njegov poklic. Mu zaradi natrpanega utrnika ostane sploh kaj prostega časa?

Odkar je zapustil domovino in se podal v Nemčijo, sedaj mineva že sedmo leto, je še vsakič naletel na podoben odmerek počitnic. ''Poleti sem se lahko vedno spočil, saj sem imel na voljo mesec dni za oddih. To je dovolj. Tudi božične praznike sem lahko preživel v Sloveniji, saj imamo takrat ponavadi prostih okrog deset dni. Rad se vračam domov. To pa je tudi vse, kar se tiče oddiha,'' je za Sportal odvrnil Mišo Brečko, dolgoletni slovenski nogometni reprezentant, nepogrešljivi član udarne enajsterice Kekove čete na desnem bočnem položaju. ''Prvi maj je praznik dela, ki pa ga nogometaši ne poznamo (smeh). Takrat smo vedno na igrišču,'' se je nasmehnil, ko smo se v pogovoru dotaknili nedavnih prvomajskih ''počitnic''. To je zanj tudi poseben dan, saj se vsako leto prav na prvi maj na njegovi mizi znajde rojstnodnevna torta. Letos je upihnil 27 svečk.

Končno na morju julija

Ponavadi se poletnim čarom, nekje v toplejših krajih, prepusti takrat, ko napoči konec sezone. V zgodnjem juniju. Lani je dopust v že tradicionalnem terminu prestavil, saj je v tem času nastopal na največjem nogometnem dogodku, svetovnem prvenstvu v JAR. Je bil zaradi tega ob počitnice?''Ne, ne. Po vrnitvi s svetovnega prvenstva mi je šel klub na roko, tako da sem imel prosto mesec dni. To sem pridoma izkoristil, saj nisem bil julija na morju že vrsto let. Tega sem se zelo razveselil, tako da mi je prišel mundial zelo prav. Dobro sem se spočil na nove napore,'' se je posledic neponovljive izkušnje na jugu Afrike spominjal prvokategornik Kölna, ki se je izkazal tudi v soboto, ko je s krasno podajo zaposlil rojaka in klubskega soigralca Milivoja Novakoviča, slednjemu pa ni bilo težko zatresti mreže drugouvrščenega Bayerja.

Že navajen družinskega življenja

Med zgoščenim urnikom priprav, treningov in tekem – nemška bundesliga ima 34 krogov, potrebno je prišteti še pokalno tekmovanje ter reprezentančne obveznosti – se najde tudi nekaj prostega časa. Odkar je marljivi Trboveljčan mladi očka, ga je na voljo še toliko manj, kar pa 27-letnega ''kozlička'' niti najmanj ne moti.

''Res je prisotna večja odgovornost, a so to sladke obveznosti. Če pa se najde kaj prostega časa, se najraje sproščam ob play-stationu ali pa igranju tenisa. Rad tudi prebiram knjige. V slovenskem jeziku,'' sporoča ''Brele''. Obožuje tudi filme, v kinodvorane pa ne hodi, saj je v Nemčiji še vedno zaprisežena navada, da so tuji filmi deležni sinhronih prevodov. ''Raje jih pogledam doma v družinskem okolju, skupaj s punco, s katero sva že dlje časa, tako da sem nekako že navajen družinskega življenja, vse skupaj pa je začinilo še rojstvo sina.'' O primerjavah, kateri športi so bolj naporni in ne ponujajo toliko počitnic, se je pogovarjal s košarkarji. Prišel je do spoznanja, da so nekje na istem, saj se največ prostega časa najde po koncu igralne sezone, v poletnih mesecih. Če seveda na urniku ni večjih reprezentančnih tekmovanj.

O tem, koliko počitnic pa si lahko privoščijo teniški igralci, nam bo v petek več povedal najboljši Slovenec Blaž Kavčič.

Ne spreglejte