Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije Franjo Bobinac

Četrtek, 25. 10. 2018, 18.00

5 let, 5 mesecev

volilna skupščina rzs 2018

Nov predsedniški mandat za Franja Bobinca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Franjo Bobinac: | Franjo Bobinac je zadovoljen z delom selektorja članske reprezentance Veselinom Vujovićem. | Foto Vid Ponikvar

Franjo Bobinac je zadovoljen z delom selektorja članske reprezentance Veselinom Vujovićem.

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik uprave velenjskega Gorenja Franjo Bobinac bo prvi mož Rokometne zveze Slovenije do leta 2022. Bobinac je bil edini predsedniški kandidat na današnji volilni skupščini na sedežu RZS v Ljubljani.

Franjo Bobinac je prvi mož rokometne zveze od leta 2008, od njene ustanovitve leta 1949 pa so so predsedniško funkcijo opravljali še Vlado Žorž, Ignac Bajcar, Stanko Toš, Božo Strman, Krešo Petrovič, Martin Brilej, Miha Jezeršek, Viktor Pogorelc, Franc Plaskan, Igor Makovec, Milan Zupančič, Zoran Janković, Marjan Sedej in Žiga Debeljak.

Opravili uspešno delo

"V zadnjem štiriletnem mandatu smo bili zelo uspešni. Velika zahvala klubom, ki so izvor vseh igralcev in igralk, pa tudi trenerski organizaciji. Tudi drugi stebri na zvezi delujejo zelo dobro, predvsem pa smo bili v zadnjih štirih letih izjemno uspešni na tekmovalnem področju. Osnovna dva cilja sta bila dosežena, uvrstili smo se na olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016 in pridobili organizacijo velikega tekmovanja, ženskega evropskega prvenstva 2022, a najbolj veselijo dosežki reprezentance na velikih tekmovanjih, teh pa je bilo v tem mandatu veliko tako na moškem kot ženskem prizorišču," je svoj zadnji mandat med letoma 2014 in 2018 ocenil Bobinac.

Franjo Bobinac
Novice Franjo Bobinac dobil funkcijo v kitajski multinacionalki

Poudarek na delu z mladimi

"V mojem novem štiriletnem mandatu bo glavni poudarek na delu z mladimi in njihovemu razvoju v smislu športnih in celovitih osebnosti, ogledalo vsakega športa pa je reprezentanca. Tekmovalnih ciljev je veliko, moška reprezentanca si bo ponovno skušala priboriti nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020, možnosti za to pa še vedno ima tudi ženska izbrana vrsta. Še naprej bomo delali na prepoznavnosti našega športa in se trudili navduševati naše privržence. Izjemno pomembno pa je, da najbolj ugledna slovenska podjetja podpirajo rokomet, kar je velika stvar," je v zvezi s tem dejal Bobinac.

Predstavniki številnih podjetij

Na Bobinčev predlog bodo v predsedstvu RZS v njegovem novem štiriletnem mandatu številni predstavniki znanih slovenskih gospodarskih podjetij, kot so Blaž Brodnjak (NLB), Bojan Cizej (Pivovarna Laško), Danilo Ferjančič (Porsche Slovenija), Tomaž Jontes (Telekom), Edvard Kolar (Loterija Slovenija), Boštjan Kozole (Evrosad), Vanja Lombar (OMV), Boris Novak (Pošta Slovenije), Bor Rozman (Gorenje), Borut Škabar (Bluemarine) in Janez Škrabec (Riko hiše).

V predsedstvu RZS tudi Janez Škrabec. | Foto: Bor Slana V predsedstvu RZS tudi Janez Škrabec. Foto: Bor Slana

Poleg njih so člani predsedstva RZS še Zoran Janković (častni predsednik RZS), Beno Lapajne (predstavnik igralcev), Sergeja Stefanišin (predstavnica igralk), Sebastjan Gergeta (predsednik Združenja 1. A moške lige), Roman Volčič (predsednik Združenja ženskih rokometnih klubov), Franci Miklavčič (predsednik Združenja 1. A DRL za ženske), Borut Hren (predsednik Združenja 1. B moške lige), Janez Martinčič (predsednik Združenja 2. moške lige), Marjan Potokar (predsednik tekmovanja mladih), Janko Požežnik (predstavnik sodnikov) in Marko Šibila (predstavnik trenerjev).

Franjo Bobinac:
Sportal EHF potrdil predlog sprememb RZS
Veselin Vujović
Sportal Vujović ostaja selektor, Slovenija se bo vrnila še močnejša
Ne spreglejte