Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 3. 2012,
12.45

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl

Nedelja, 25. 3. 2012, 12.45

3 leta

V Stožicah obljubljajo boljšo predstavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Če bomo delovale kot ekipa, se lahko nadejamo zmage," je pred obračunom s Čehinjami optimistična Marinčkova. Spomnimo: V sredo so slovenske rokometašice proti Čehinjam klonile za 12 zadetkov.

Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je četrti in bržkone odločilni krog kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo konec leta gostila Nizozemska. Karkoli drugega kot zmaga, bi varovanke Toneta Tislja postavilo v precej neprijeten in zelo verjetno že brezizhoden položaj. Tega se zaveda tudi Miša Marinček, ena izmed boljših posameznic na gostovanju na Češkem, zbrala je deset obramb. "Upam, da se bomo po razočaranju znale zbrati in se pred domačimi gledalci predstaviti v precej boljši luči. Na Češkem nismo pričakovale takšne razlike, a žal se ni poklopilo. Naredile smo preveč tehničnih napak in imele slabo realizacijo. Če to popravimo, se v Stožicah lahko nadejamo zmage." Marinčkova je največji minus ekipe na prvi tekmi videla v ekipnem duhu. "Določene posameznice so dobro sodelovale, kot ekipa pa smo bili porazni in ravno to moramo, če se želimo na koncu veseliti, popraviti."

V Stožicah pa selektor Tiselj tako kot v Mostu ne bo mogel računati na kapetanko Nino Jeriček, ki se je poškodovala na zadnjem treningu pred odhodom na Češko. "Prepričana sem, da bodo soigralke v Ljubljani prikazale boljšo igro kot v Mostu," pove Jeričkova, ki največji problem vidi v prekratkih pripravah: "Igralke v klubih lepo napredujemo, večji problem pa je to, da nimamo več časa za večja uigravanja, kar nam onemogoča ekipno povezovanje." Reprezentanca je za pripravo resnično imela zelo malo časa. Zbrale so se v nedeljo, v torek so potovale proti Češki, odigrale tekmo, se vrnile domov, že drevi pa jih čaka nova. "Reprezentanca je mlada in neizkušena, tekme pa izgubljamo s preveliko razliko. V reprezentanci zagotovo vidim prihodnost, mogoče se bomo čez nekaj let zopet uvrščale na velika tekmovanja."

Tekma, kjer bo pravico delil romunski sodniški par, bo na sporedu v nedeljo ob 19. uri v dvorani Stožice.

Ne spreglejte