Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tone Tiselj Neli Irman Sergeja Stefanišin

Torek, 29. 10. 2013, 20.08

8 let

Točno to, na kar trenerji opozarjajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto v Stožicah igrale tekmo 4. kroga lige prvakinj. Gostile bodo ekipo Metza, ki jih je v prejšnjem krogu v Franciji malce presenetljivo premagala (21:20).

V Krimovem taboru zato obljubljajo boj na polno, z večjo željo, osredotočenostjo in napovedujejo zmago.

Prav poraz v Metzu, pri katerem so se gostje predstavile s slabo igro, je bil uvodna točka pogovora na novinarski konferenci v Ljubljani. "To je tisto, na kar trenerji vedno opozarjamo. Torej, če nisi stoodstoten, te lahko premaga vsaka ekipa. Za Metz je tista tekma bila nekaj, na kateri je lahko še nekaj naredil za sezono lige prvakinj. Igral je res maksimalno zavzeto, na najvišji ravni. Pri nas pa je bila to od turnirja pri Podravki najslabša tekma v vseh pogledih. Koncentracija je bila problematična, naredili smo največ tehničnih napak doslej v sezoni. Kot ekipa nismo bili razpoloženi, le dve igralki sta odigrali na pričakovani ravni, to sta bili Sergeja Stefanišin in Neli Irman. Tako imamo ogromne rezerve," meni trener Krima Tone Tiselj.

To je bila dobra šola

Podobno razmišlja tudi Irmanova, ki je poudarila še, da bo treba v sobotno tekmo iti s povsem drugačnim, agresivnejšim pristopom. "Kot je Tone rekel, je bila to dobra šola za nas, na srečo pravočasna. Mogoče se mora to vsako leto enkrat zgoditi, da vidimo, da nismo nepremagljive. Treba je iti na tekmo z drugačnim pristopom, osredotočeno, popraviti vse stvari, treba je igrati agresivno v obrambi, potem bo tudi napad stekel," pravi Irmanova.

Da gre v soboto pričakovati povsem drugačen obraz krimovk, je prepričan tudi Tiselj. "Trdno sem prepričan, da bodo dekleta tokrat igrala drugače, da bodo v domači dvorani igrala neprimerno bolje. Dovolj so pametna, da se zavedajo, da je bila tisto slaba predstava in si je ne bodo več želele ponoviti," poudarja Tiselj in dodaja, da ne bodo ničesar spreminjali glede taktične priprave.

Ne nazadnje so bile številne igralke Krima, pa tudi Metza, prejšnji teden na reprezentančnih akcijah, tako da se bodo zbrale skupaj šele danes. Zato za kakšne velike spremembe tako na eni kot drugi strani ni časa. "Dekleta sama vedo, kaj je bilo slabo. Mislim, da v taktični pripravi ne bomo spreminjali ničesar, koncentracija mora biti na višji ravni, da bomo naredili manj tehničnih napak ter da bomo združili kakovostno obrambo z dobrim napadom. Menim, da smo to sposobni in da bomo to tudi naredili," še pravi Krimov strateg.

Pri Francozinjah prav tako ne gre pričakovati sprememb v igri, bržčas pa bo prvič zaigrala Rusinja Jekaterina Andrjušina, ki se vrača po poškodbi kolena.

Ne spreglejte