Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 5. 2012,
12.06

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrea Lekić Dragana Cvijić

Petek, 4. 5. 2012, 12.06

3 leta, 3 mesece

Spopad dveh nekdanjih "krimovk"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po pretekli sezoni sta Andrea Lekić in Dragana Cvijić zapustili Krim, potem ko se jim ni uspelo dogovoriti za podaljšanje sodelovanja. V soboto bosta obe igrali finale elitne lige prvakinj.

Srbski reprezentantki, prijateljici, nekdanji soigralki pri Krimu in dve od izjemno talentiranih mladih svetovnih rokometašic si bosta v soboto, 5. maja, in nedeljo, 13. maja, stali na nasprotnih bregovih. Lekićeva (24 let) v dresu madžarskih prvakinj iz Györa, Cvijićeva (22 let) s črnogorskimi prvakinjami. ''Zaslišani'' sta bili pred njunim prvim finalom v karieri.

So se vam uresničile sanje, ko ste se prebili do prvega finala v karieri, in to v prvi sezoni v novem klubu? Dragana Cvijić: Prav gotovo. Od začetka smo se pripravljali za preboj v finale. Zelo sem vesela, da nam je uspelo. Zdaj je pred nami zadnja in najpomembnejša ovira.

Andrea Lekić: Ja, uresničil se mi je prvi del sanj. Izbrala sem klub, za katerega sem vedela, da imamo povsem enake ambicije. Sanje bi bile popolne, če osvojimo naslov. Ne glede na vse pa lahko rečem, da je za mano fantastično prvo leto.

Kako bi opisali nasprotnika v finalu? Dragana Cvijić: Kakovosten nasprotnik, ki nima slabosti, zato je na vrhu. Moramo biti dobro pripravljeni, saj pričakujem dve tesni tekmi.

Andrea Lekić: Budućnost je ekipa, ki je pokazala najboljše predstave v tej sezoni. Močna obramba je njihov ključ do uspeha. A vsaka ekipa ima kakšno slabost. Prišel je čas, da odkrijemo njihovo.

Prednost domačega terena na prvi oziroma povratni tekmi šteje? Dragana Cvijić: Mislim, da imamo le rahlo prednost, da drugo tekmo igramo v naši dvorani, saj sta obe ekipi dokazali, da igrata enako dobro tako doma kot na gostovanjih.

Andrea Lekić: Ne vem, ali je to prednost. V današnjem rokometu domač teren nima več takšnega pomena. Če hočeš zmagati, moraš pokazati odločnost in moč tudi na tujem.

Na nasprotnih bregovih si boste stali s prijateljico, nekdanjo soigralko v Krimu in soigralko v reprezentanci. Sta pred finalom v stiku? Dragana Cvijić: Obe sva veseli, da sva v finalu. V tem trenutku je najpomembneje, da sva zdravi in da uživava v tekmi. Srečna sem, da bom na igrišču skupaj s prijateljico, čeprav na nasprotnih straneh.

Andrea Lekić: Obe sva odšli iz Krima v različna kluba in srečali se bova v finalu. Zelo zanimivo, res. Seveda sva ves čas v stiku, pogovori v zadnjih dneh pa so predvsem smešni.

Ne spreglejte