Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 13.52

8 let

Slovenska trojka na španskem prestolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predzadnji krog španskega rokometnega prvenstva je prinesel končno odločitev o prvaku. Lovorike se je s Ciudadom Realom veselila tudi slovenska trojica - Rutenka, Zorman in Pajovič.

Gostovanje v Antequeri je Ciudad Real vzel sila resno ter tako krog pred zaključkom lige Asobal potrdil prvo mesto ter naslov prvaka. K 27. zmagi v tej sezoni je znova največ prispeval Sergej Rutenka z osmimi zadetki, nekoliko manj pa sta bila razpoložena Aleš Pajovič in Uroš Zorman, ki sta se med strelce vpisala enkrat. Na drugi strani pa njihov reprezentančni kolega Zoran Lubej tokrat ni bil razpoložen.

Izkazal se je Bilbija

V najverjetneje eni zadnjih tekem v dresu Bidasoe pa se je razigral mladi Celjan Nenad Bilbija, ki je na srečanju proti Aragaonu kar sedemkrat zatresel mrežo nasprotnika. Na drugi strani je Beno Lapajne branil le 20-odstotno (2/10). Še naprej solidno povprečje ohranja Renato Vugrinec pri Portlandu San Antoniu. Navkljub njegovim petim zadetkom pa so Pamplončani izgubili pri Ademarju iz Leona.

V 29. krogu je bil uspešen tudi Goran Kozomara, ki je za zmago Teke prispeval štiri zadetke, medtem ko se Luka Žvižej ni vpisal v statistiko na tekmi proti Torrevieji. Novo zmago je zabeležil tudi polfinalist letošnje evropske lige prvakov Valladolid, za katerega v tej sezoni brani Gregor Lorger. Njegova učinkovitost je bila tokrat 32-odstotna (7/22). Še en poraz pa je doživel Ognjen Backovič z Darien Logronom, ob tem pa se slovenski reprezentant ni vpisal v statistiko.

Kiel zapravil priložnost

Še vedno pa si ne more oddahniti Vid Kavtičnik s Kielom. Vse bodo morali iz sebe namreč iztisniti še v zadnjem krogu 2. junija, saj je po porazu proti Flensburgu v 33. krogu Bundeslige odločitev o prvaku prestavljena. Slovensko krilo, ki ima znova težave z gležnjem, je dvakrat premagalo nasprotnega vratarja.

Ne spreglejte