Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2011,
17.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tone Tiselj Krim

Četrtek, 28. 7. 2011, 17.31

7 let, 12 mesecev

S Tisljem ponoviti leto 2001 in 2003

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izkupiček zadnjih treh let na evropski sceni so za Krim Mercator tri uvrstitve med osem. V zadnjem letu so bila pričakovanja precej večja, tako bo tudi odslej. S Tonetom Tisljem in kopico tujkami.

Po sezoni 2010/11 se je trenerka Marta Bon odločila oditi, z njo pa še dve ključni mladi igralki zadnja leta, Srbkinji Andrea Lekić in Dragana Cvijić, zavel je nov veter. Na mesto prvega trenerja se je vnovič zavihtel Tone Tiselj. Mož, s katerim je najboljši ženski slovenski kolektiv dvakrat stopil na vrh Evrope (2001 in 2003). Logična nova napoved poseganja po naslovu v ligi prvakinj...

Biti konkurent evropskemu vrhu

A o konkretnih ciljih pri Krimu Mercatorju na predstavitveni novinarski konferenci ni govoril "Osnovni načrt je že letos postanemo konkurent za evropski vrh, da napolnimo Stožice in v naslednjih letih postanemo to, kar smo nekoč bili." Konkretno? "O tem še ne morem govoriti, ali pridemo do vrha v prvem, drugem ali tretjem letu," je še razložil slovenski strokovnjak, ki je na uvodnem sredinem sestanku dekletom razdelil pisma, v katerih je zapisal, kaj od njih pričakuje.

Bržkone pa vodstvo kluba ne bo zadovoljno (zgolj) z uvrstitvijo v glavni del lige prvakinj (med top 8), saj so v Ljubljano pripeljali kar štiri nove tujke (Kristine Bille Hansen, Kristina Franić, Gorica Ačimović, Andrea Šerić), ob vseh tistih, ki jih že imajo od pretekle sezone (Ljudmila Bodnjeva, Marina Vergeljuk, Andrea Penezić, Jelena Grubišić). Verjetno se obeta še en nakup na mestu zunanje igralke (potrebujejo levičarko). Res, da bo uradni proračun kot pravijo do 1,2 milijona evrov, kar je precej manj kot imajo glavni evropski konkurenti …

Od Tolmina do Koprivnice

V prvem delu elitne evropske lige Krim Mercator čaka evropski prvak Larvik, hrvaška Podravka in bržkone danski Viborg. Med najboljše peljeta le dve mesti, zato je pred Tisljevo ekipo, kjer mu bosta kot pomočnik pomagala, povratnik Uroš Bregar, in kondicijski trener Mitja Bračič, trd mesec. Bržkone se bo v kratkem ekipi pridružil še en član na mestu trenerja vratark. Kar bo za Krim sila pomembno, saj ja bila uspešnost v zadnjih letih močno odvisna od vratarskega učinka. "Ne vem še, kako bomo, a najboljši vratarski trener Rolando Pušnik, ki sem ga želel v svoji ekipi, je v tujini. Verjetno bo novo ime znano v prihodnjem tednu, skoraj zanesljivo pa bo šlo za mlajši kader," je še razložil Tiselj.

Ekipa se v ponedeljek odpravlja na priprave v Tolmin, kjer naj bi idilično okolje ob Soči in Tolminki nudilo vrhunske pogoje za telesno pripravo. Sledili bodo treningi v Čatežu ob Savi, kjer bo Krim igral prve tekme z rusko Zvezdo pod vodstvom Zdravka Zovka. Tiselj je že konec junija vzel igralke pod svoj nadzor, saj so, medtem ko so drugi že dopustovali, trenirali v dvorani Stožice. "Dopust je bil res kratek. Tako kratek ni bil še nikoli. Po treningih v juniju smo dobili individualne programe in delali na telesni pripravi. Mislim, da smo kar se tega tiče, že na določenem nivoju, treba bo le še nadgraditi," pa je povedala Ljudmila Bodnjeva, ki v svojem žepu še vedno nima evropskega naslova. Kot kaže bo ostala kapetanka ekipe.

Krim se bo v pripravljalnem obdobju mudil tudi na dveh turnirjih – v Metkoviću in Koprivnici, medtem ko že drugo leto zapored ne bo turnirja v čast Vinku Kandiji. Vsaj po načrtu priprav sodeč. Slovensko prvenstvo se začenja v septembru, liga prvakinj pa z gostovanjem v Koprivnici 1. oktobra.

Ne spreglejte