Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
5. 10. 2013,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Sobota, 5. 10. 2013, 21.56

8 let

Romunska vratarka popeljala Krim do prve zmage

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu rokometne lige prvakinj v Stožicah premagale švedskega prvaka Sävehof s 36:28 (14:12).

V tretji sezoni pod Tonetom Tisljem si je Krim uradno zastavil za cilj polfinale, ki so ga Ljubljančanke po sedmih letih dosegle že v lanski sezoni, a vsem je jasno, da si Krim želi do svojega tretjega evropskega naslova. Čim prej, tem bolje. Uvod v sezono je bil soliden. Domače sta rešila pirina ekipa in napad, čeprav se posebej v prvem polčasu, ko so dobili 12 golov, tudi branile niso slabo. Tiselj pa je opozoril na vračanje v obrambo, kar je bilo še posebej opazno v drugem polčasu. Naslednjo tekmo Krim igra 13. oktobra na gostovanju pri Leipzigu.

Krimovke so srečanje začele s Talido Tolnai v vratih, na krilih s Tamaro Mavsar in Katarino Krpež, na zunanjih položajih so bile Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, na črti pa Daniela Piedade. Začetek tekme ni bil pretirano darežljiv z zadetki. Pravzaprav sta bili namesto strelk v ospredju obe vratarki. ''Kratkohlačnica''Filipa Idehn in nova krimovka Talida Tolnai. Medtem ko se je Švedinja nekje na polovici prvega polčasa upehala, kar zadeva obrambe in se do glavnega odmora ustavila pri štirih, je zelo solidna obramba 6-0 Romunki v Krimovih vratih omogočala uspešno nadaljevanje osnovne vratarske dejavnosti. Do konca prvega polčasa je ustavila devet žog - v drugem polčasu še šest - in bila med glavnimi botricami ljubljanske prednosti (14:12). Dvakrat je bil ljubljanski naskok še za gol višji, in sicer v okroglih 20. in 30. minuti. Najvišji prednosti pa sta bili obakrat sad dobre obrambe in učinkovite tranzicije. Tudi Švedinje so sicer vodile za dva gola, a le do sedme minute.

A uvodne minute drugega polčasa so prinesla s sabo podoben scenarij. Nekaj nespretnih krimovih napadov so Švedinje neusmiljeno kaznovale, dosegle štiri gole zapored, sodelovala je tudi klop in prednost je v 34. minuti znova znašala dva gola (17:15). A tigrice so se zbrale in prek Penezićeve in izjemno natančne Mavsarjeve v naslednjih treh minutah izenačile. Zdi se, da je bila za zmago odločilna serija z delnim izidom 6:2 do 43. minute, med katero je dva gola prispevala tudi igralno živahna Andjela Bulatović. Črnogorka je Krim prvikrat popeljala do štirih golov prednosti 17 minut pred koncem tekme. Do zadnjega žvižga ruskih sodnic pa se razlika ni več spustila pod tri gole.

Resda obramba ni bila več tako trdna kot v prvem polčasu, zato je v ljubljanskih vratih končalo več žog, a krimovke tudi niso imele težav pri doseganju golov. Ob prednosti pa jim je igra ''teci in meči'' bolj ustrezala. Tako so tigrice dobrih pet minut pred koncem celo povečale na pet golov. Ta mejnik je postavila Neli Irman, ki se je še posebej razveselila prvega zadetka v ligi prvakinj za Krim v svojem drugem mandatu v Ljubljani. Sijajna Mavsarjeva je tik pred zvokom sirene zabila še svoj deveti gol za 36:28 (14:12). Vsekakor dragocena zmaga, kakršne pa bodo morale postati rutinske, če si Krim želi povsem na špico Evrope.

Ne spreglejte