Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2024,
19.40

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Györ Ana Gros Rokometna liga prvakov liga prvakinj

Nedelja, 2. 6. 2024, 19.40

2 tedna, 3 dni

Rokometna liga prvakinj, zaključni turnir v Budimpešti

Ana Gros dvignila evropsko lovoriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Ana Gros Györ | Ana Gros je z Györom veselila evropskega naslova. | Foto Guliverimage

Ana Gros je z Györom veselila evropskega naslova.

Foto: Guliverimage

Rokometašice Györa so zmagovalke lige prvakinj. V velikem finalu zaključnega turnirja v Budimpešti so Madžarke premagale nemški Bietigheim s 30:23 (17:12). Slovenska reprezentantka Ana Gros je za zmagovalke dosegla šest golov. Za Györ, pri katerem deluje tudi slovenski trener Uroš Bregar, je to šesti naslov, vse je dosegel v zadnjih enajstih letih.

Györ, Ana Gros
Sportal Ana Gros z Györom v finalu lige prvakinj proti Bietigheimu

Madžarski Györ je prišel do nove lovorike, potem ko je proti debitantu na zaključnem turnirju Bietigheimu vodil praktično celo tekmo, odločilno prednost pa si nabral v uvodnih minutah drugega polčasa.

Madžarke so odločno začele, Gros je uspešno tekmo napovedala z golom v tretji minuti za 3:1, v 11. minuti je unovčila sedemmetrovko za 6:2, v 14. še eno za 8:3, v 15. pa je znova zadela s sedmih metrov za 9:4. Podobno prednost je madžarska zasedba držala do konca polčasa. V drugem so po zadetku Estelle Nze Minko Madžarke vodile z 19:13, Line Haugsted je v 37. minuti poskrbela že za 20:13, tako da je bilo nadaljevanje precej lažje za Györ.

Pri slednjem je bila ob Ani Gros s šestimi goli najboljša strelka Kari Dale, pet jih je dodala Viktoria Györi-Lukacs. Izkazala se je tudi vratarka Silje Solberg-Oesthassel s 16 obrambami. Pri nemški zasedbi je Sofia Hvenfelt prav tako prispevala pet zadetkov.

finale liga prvakov Gyor | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Obračun za tretje mesto je bil v prvem polčasu izenačen, tudi na glavni odmor sta ekipi šli z 18:18. V danski vrsti je v tem delu igre Henny Ella Reistad zadela kar desetkrat, medtem ko je Francozinje v igri držala predvsem Alina Grijseels s sedmimi goli. V drugem polčasu so Francozinje sicer povedle s 23:21 in 24:22, toda Danke so jih ujele in prehitele, prednosti, čeravno ne velike, pa niso več izpustile iz rok. V danski ekipi sta blesteli Reistadova in Nora Moerk, ki sta dosegli po 13 zadetkov, pri Metzu jih je Grijseelsova dosegla deset, Sarah Bouktit pa sedem.

Rokometna liga prvakinj, finale in tekma za tretje mesto

Nedelja, 2 junij:

Ne spreglejte