Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 3. 2017,
18.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Riko Ribnica Pokal EHF Füchse Berlin

Nedelja, 26. 3. 2017, 18.58

6 let, 6 mesecev

Ribničani ostajajo brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
RK Ribnica | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Rika Ribnice so v petem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti nemškemu Füchseju iz Berlina s 30:38 (14:18).

Ribničani so izgubili še peto tekmo v skupinskem delu drugega najmočnejšega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. Vnovič so jih na kolena položili veliko bogatejši in rokometno sposobnejši tekmeci iz Berlina, ki so s svojo peto zmago potrdili prvo mesto v skupini A, medtem ko Ribničani ostajajo na dnu lestvice. Na dosedanjih petih tekmah so po dvakrat izgubili z berlinskim Füchsejem in francoskim Saint-Raphaelom, enkrat pa z zadnjim tekmecem v tem tekmovanju - danskim Gudmejem. Slovensko-danski dvoboj se bo v nedeljo, 2. aprila, v Ribnici pričel ob 17. uri.

Izbrance Roberta Beguša je pokopal slab uvod v berlinski dvorani, ki nosi ime po legendarnem nemškem boksarju Maxu Schmelingu, saj so si že v deseti minuti priigrali šest golov zaostanka (2:8). V prvih desetih minutah je pri Ribničanih kapljalo in curljalo na vse strani, kar so izkušeni in z vsemi žavbami rokometaši nemške zasedbe pridoma izkoristili in že v zgodnjem obdobju "razrešili vse dvome" o razpletu tekme. V minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v slovenskem prvenstvu, ki prvič nastopa na veliki mednarodni sceni, je bila do konca konca polčasa veliko bolj konkurenčna berlinski zasedbi, tako da se je na velik odmor podala z zaostankom štirih golov (14:18).

Nik Heningman je dosegel pet zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar Nik Heningman je dosegel pet zadetkov. Foto: Vid Ponikvar

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega. Berlinski lisjaki so namreč Ribničanom že v deveti minuti nadaljevanja ušli na sedem golov (17:24), dve minuti kasneje na osem (19:27), najvišji primanjkljaj v nemški prestolnici pa so si Begušovi varovanci pridelali v 57. minuti, ko so zaostali za deset golov (26:36).

V ribniški zasedbi je bil najbolj učinkovit Jan Grebenc s sedmimi goli, njegov klubski in reprezentančni soigralec Nik Henigman pa je prispeval pet zadetkov.

Füchse Berlin : Riko Ribnica 38:30 (18:14)

Dvorana Max Schmeling, gledalcev 5926, sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl, Wiede 5, Elisson 6, Struck 3, Gojun, Nenadić 3, Tönnesen, Plaza Jimenez 1, Lindberg 3, Zachrison 9, Fäth 3, Simak 1, Reissky, Kozina 4.

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Fink 2, Grebenc 7, Knavs, Henigman 5, Skušek 4, Pucelj, Pahulje, Nosan 1, Kovačič 3, Kljun 1, Setnikar 3, Kulenović 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Füchse Berlin 6 (4), Riko Ribnica 5 (4).
Izključitve: Füchse Berlin 14, Riko Ribnica 12 minut.
Rdeči karton: Simak (60.).

Ne spreglejte