Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2008,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 6. 3. 2008, 16.04

8 let

Razkol v taboru "pivovarjev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po nizu slabih predstav v Evropi se je Celju PL zgodil še Ormož. Remi proti za vsaj dva ranga slabšemu moštvu je pred gostovanjem v 5. krogu lige prvakov v Szegedu vlil nemir.

Gajič: Kdor se ne misli boriti, naj ostane doma

Dvakrat grozovit poraz z Barcelono, slaba igra z Gudmejem (beri: neborbenost), za piko na i pa še blamaža v predzadnjem krogu rednega dela prvenstva v Ormožu. Razkol v taboru Celjanov je očitno vse večji, kako napeto je, povedo besede Dragana Gajiča: " Vsak igralec, ki stopi na igrišče, mora dati vse od sebe. Kdor se ne misli boriti, naj ostane doma in naj z nami jutri zjutraj ne odpotuje na Madžarsko."

Ni kaj, hude besede celjskega desnega krila, ki sicer dobi v zadnjem letu le malo žog na svojo stran. V mestu ob Savinji se očitno sistem ruši. Vse gre namreč narobe, tudi med igralci ni več "simpatij". "To moramo razčistiti še pred odhodom v Szeged. Če je potrebno nas bo na pot odšlo le osem, pa nas bo teh osem pustilo srce na igrišče in se borilo, tako kot se mora. Problem je tudi to, da se nekateri po slabih igrah in porazih obremenjujemo, drugim pa je vseeno. Tako enostavno ne gre več naprej," ni skoparil s kritiko Gajič.

Podobnega mnenja je tudi Gorazd Škof: "Nekaj bo treba narediti, tako ne gre več naprej. Včeraj se nam je smejala cela dvorana, saj se je zdelo kot da ne znamo več igrati." Vratarja Celja – Škof in Rezar - sicer na zadnjih tekmah nista bila v vrhunski formi, a vseeno pridodala kar lep delež obramb, da porazi niso bili še hujši. "Nikakor ne morem biti optimist pred odhodom na Madžarsko, saj sem prepričan, da odhajamo na eno najtežjih gostovanj v zadnjem času. Po mojem bo gostovanje celo težje, kot je bilo proti Barceloni. Vsak od nas igralcev mora razčistiti sam pri sebi v glavi, kaj sploh hoče in kako misli igrati in se boriti za klubske barve," je tudi Škof razočaran nad pristopom v ekipi.

Razprodaja ugleda, katastrofalen pristop, razkol v moštvu

Celjani so sicer že izgubili vse možnosti za prvo mesto v skupini (le ena zmaga in trije porazi), a takšne razprodaje ugleda si ne bi smeli več dovoliti. Prvo tekmo v glavnem delu elitnega evropskega tekmovanja so sicer s Pickom Szegedom dobili, a kot se je izkazalo je bil to le preblisk padajoče celjske zasedbe. Na Madžarskem bo zagotovo mnogo težje, saj si tudi madžarski prvaki pred svojim občinstvom ne bodo dovolili napak.

Ali torej obstaja rešitev v dveh dneh? So rokometaši Celja sposobni zbrati misli ter zaigrati z vsem srcem in dušo za svoj klub? "Tako enostavno ne gre naprej, nekaj stvari bo treba doreči. Nekateri igralci se ne borijo kot bi se morali za klubske barve, a njihovih imen ne bom povedal," je kar pihal od jeze in razočaranja trener Slavko Ivezič in dodal: "Generalka za Madžarsko ni uspela, upam, da se kaj takega ne bo ponovilo tudi v soboto. Bili smo popolnoma ponižani."

Še vedno pa je Ivezič, ki je ekipo prevzel sredi sezone, optimist. "Naše ambicije ostajajo visoke, še vedno si želimo osvojiti drugo mesto v skupini. Navkljub vsemu na Madžarsko ne odhajamo z belo zastavo, a se nam z včerajšnjim pristopom do igre v Szegedu ne piše nič dobrega. Upam, da smo včeraj dosegli dno krize in da se bo sedaj krivulja obrnila navzgor."

Že na zadnji tekmi z Barcelono so zvesti navijači v Zlatorogu z žvižgi pospremili moštvo v garderobo, napetosti in negodovanja se še stopnjujejo. Bojda je v načrtu celjske uprave tudi izredni sestanek upravnega odbora. Pričakovati je sankcije.

Ne spreglejte