Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2012,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Žvižej David Miklavčič

Petek, 20. 1. 2012, 13.16

8 let

Pretepsti robustne Islandce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Postavlja se vprašanje, kako se lahko Slovenija zoperstavi visokim in močnim "ribičem", ki so hkrati hitri in neizprosni. Ima pomlajena slovenska reprezentanca dovolj kvalitete?

Olimpijska podprvakinja in bronasta z zadnjega evropskega prvenstva v Avstriji, Islandija, je v dveh krogih vknjižila dve točki. Oba obračuna sta se odločila v zadnjih minutah, kar kaže na neizprosnost zasedbe Gudmundurja Gudmundssona. "Pripravljeni smo na še en pretep, verjamem, da ne zadnji na prvenstvu," pred tekmo z začetkom ob 18.10 pravi Miha Žvižej, ki bo moral v obrambi s soigralci trdo delat, da bo ustavil nalete hitrih in spretnih nasprotnikov.

Slovenija je pokazala, da na postavljeno obrambo igra sila težko, zato si bo morala žoge pridobiti z agresivnostjo in obrambami naših dveh vratarjev. Protinapadov pa na prvenstvu slovenski rokometaši doslej niso izkoriščali kot znajo. Podobno kot pri Slovencih je eno glavnih orožij islandske izbrane vrste protinapad. "Na levem krilu je Sigurdsson, ki ne zgreši s svoje pozicije, niti v protinapadu," dodaja Žvižej.

Ostanejo ali gredo domov

Tekma za biti ali ne biti proti visokoraslim in močnim Islandcem, kjer le trije rokometaši merijo pod 190 cm in tehtajo manj kot 90 kilogramov. Večinoma člani nemških bundesligašev v sebi nosijo izreden naboj, s katerim letijo po igrišču. Slovenska izbrana vrsta se ne bo predala, še več, njen namen je napadati in napadati, saj je jasno, da nasprotnik ne bo popustil do zadnje sekunde. "Čaka nas tekma za življenje. Ali gremo v Novi Sad, ali se vračamo domov. Prav vsi si želimo igrati, hočemo zmagati," ga dopolni David Miklavčič, ki se na mestu desnega zunanjega in v obrambi odlično dopolnjuje z Juretom Dolencem.

Slovenska izbrana vrsta se je vse od leta 2000 redno uvrščala v drugi del prvenstev stave celine, v Srbiji jo do tega vodi le zmaga nad Islandijo. Ne glede na rezultat drugega obračuna med Norveško in Hrvaško.

Ne spreglejte