Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2013,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Razgor

Petek, 15. 3. 2013, 18.02

8 let

Prednost Celja? Sproščenost in neobremenjenost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši našega najtrofejnejšega rokometnega kluba se bodo v soboto (16.15) na prvi tekmi osmine finala LP merili s Hamburgom. Zaradi poškodbe Lekaija bo velika odgovornost na Davidu Razgorju.

Ker so Celjani v skupinskem delu v skupini B osvojili četrto mesto, je bila stvar pred žrebom jasna: nasprotnik bo eden izmed zmagovalcev preostalih skupin. Poleg Hamburga sta bila to še Barcelona in Kielce. "Kogarkoli bi dobili, ne bi bilo lahko. Mislim pa, da bi bila Barcelona še najslabša izbira. Nekateri so govorili, da bi bile najlažje Kielce. A videli smo, kako gladko so zmagale v Velenju," je dejal David Razgor, ki se je z ekipo ravno danes prisostvoval daljši analizi Hamburga. Če 23-letnik, ki igra na položaju srednjega zunanjega, v skupinskem delu lige prvakov ni dobival večjih priložnosti (na desetih tekmah je zabil 11 golov), bo v osmini finala povsem drugače. Poškodba Mateja Lekaija (zlom palca na desni roki) mu bo omogočila precej večjo minutažo. "Pred sezono sem bil pripravljen na to, da ne bom dobival veliko priložnosti. A zgodile so se poškodbe in privedle do te situacije Minute, ki jih bom dobil, bom skušal čim bolje izkoristiti. Na to, da prej nisem veliko igral, se ne oziram."

Da so Nemci, ki naslova najboljšega v ligi prvakov v svoji vitrini še nimajo, izraziti favoriti, nam ni treba posebej poudarjati. Gre za ekipo z vrhunskimi posamezniki in trenerjem, ki je pred sezono na glas govoril o zaključnem turnirju najboljše četverice. Domagoj Duvnjak, Johannes Bitter, Pascal Hens, Marcin Lijewski, Hans Lindberg in Igor Vori so le nekatera imena iz zvezdniške zasedbe, ki bo v soboto okusila slast Zlatoroga. "Res je, da je Hamburg izrazit favorit. Na nas ni nikakršnega pritiska. V tekmo bomo šli sproščeno. Upam, da bo dvorana polna, da nas bodo navijači ponesli. Potem bo vse mogoče," je realen Razgor, ki se še kako dobro spominja 17. novembra 2012. Dneva, ko je v Celju padel Kiel. "Hamburg gotovo ne bo prišel s podcenjevalnim odnosom. Tudi oni se bodo dobro pripravili. Čakata nas dve res težki tekmi."

Razgor, ki ga s Celjem veže pogodba še za naslednjo sezono, bo zelo verjetno tudi v njej igral v ligi prvakov. Slovenija bo namreč v najelitnejšem tekmovanju zopet imela dva predstavnika. "Pivovarji" pa so devet krogov pred koncem državnega prvenstva na drugem mestu. Za prvim Velenjem zaostajajo za tri, pred Koprom pa imajo šest točk prednosti. "Vse bomo imeli v svojih rokah. Tudi naslov prvaka. Dokler bodo teoretične možnosti bomo verjeli."

Ne spreglejte