Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
2. 1. 2015,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič Matej Gaber

Petek, 2. 1. 2015, 14.38

8 let

Poškodbi v reprezentanco prinesli skrbi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od 26 rokometašev s prvotnega seznama se jih na svetovno prvenstvo (SP) v Katarju, ki se začne čez slaba dva tedna, v Zrečah pripravlja 22.

Selektor Boris Denič na srečanju z novinarji ni bil dobre volje. Zaskrbljenost sta mu na obraz zarisali dve poškodbi. O tisti Mateja Gabra smo že pisali. Med novoletnimi prazniki je nekaj oddiha dobilo tudi njegovo koleno, kar je nanj vplivalo blagodejno, a vseeno Gorenjec ne trenira pod polno obremenitvijo, ampak po posebnem programu. Družbo mu dela Marko Bezjak, ki ima težave s prepono. Nihče od njiju ni prečrtan, selektor iskreno upa, da bo lahko računal na oba.

Račun za številne minute na igrišču

A svetovno prvenstvo ni le ena tekma. "Utrujenost in izčrpanost se kažeta. Veseli smo, da so igralci hrbtenica klubov, a včasih to ni pogodu reprezentanci," pravi Denič: "Sem realen človek. Ne bom deloval s srcem, ampak s pametjo. Fantje bodo morali zdržati tako na treningih kot tekmah. Na SP imamo cilje, obveznosti. To lahko izpolnijo le zdravi ljudje."

Za zdaj brez treh članov Gorenja

S seznama so za zdaj odpadli Klemen Ferlin, Mario Šoštarič in Staš Skube, tako da zasedba trenutno šteje 22 igralcev. Na svetovno prvenstvo jih bo potovalo 16 in še ena rezerva. Vsaka reprezentanca ima pravico uporabiti dve rezervi. Prednost pred Ferlinom v vratih je dobil Matevž Skok.

"Klemen je velik potencial, zelo kakovosten vratar pa mora še postati. Dobiva priložnosti. Izkušnje imam, da se lahko med pripravami poškodujeta dva vratarja. Prednost je dobil bolj izkušeni Skok. Tukaj dvomov nisem imel," je odločitev obrazložil Denič, ki lahko seveda v primeru zdravstvenih nevšečnosti koga od trojice vpokliče nazaj. Ali pa tudi koga, ki do prvenstva ne bo pripravljen, med njim pa bi lahko bil.

"Zdravstveni bilten bo očitno krojil reprezentanco za svetovno prvenstvo. Imamo sedem dni dela do turnirja na Danskem. Tam nas čakajo kakovostni Danci, Švedi in Islandci. Videli bomo, kje smo, kaj nam manjka. Časa nato ne bo ostalo veliko. Upam, da bo zdravstveni bilten ostal čist in da ne bo novih poškodb," je dodal slovenski selektor.

''Če bomo skupaj, lahko dosežemo veliko''

Med zadnjimi sta se zaradi klubskih obvez reprezentanci pridružila Sebastian Skube in povratnik Miladin Kozlina.

"Zelo sem vesel, da sem spet z reprezentanco. Težko sem čakal, da pridem zraven. Ekipa dobro dela, vem, da so fantje zadovoljni s treningi. Turnir na Danskem bo dober pokazatelj pripravljenosti. Upam, da bo jedro reprezentance ostalo takšno, kot mora biti. Če bomo skupaj, lahko dosežemo veliko," je povedal Skube, ki je omenil že naslednji trojček prijateljskih tekem. Prihodnji konec tedna se bo Slovenija na Danskem pomerila z domačini, Švedi in Islandci. To bo ultimativni test pripravljenosti s tremi vrhunskimi ekipami.

"Po dolgem času sem spet v reprezentanci. Rad bi se čim bolje prilagodil ekipi, vpeljal v sistem in dal maksimum. Poškodbo sem pozdravil, pripravljen sem na trening," pa je zadovoljen Kozlina, ki je zadnjo tekmo odigral pred skoraj petimi leti, v reprezentanco pa se je vrnil visoko motiviran in bi lahko dodano vrednost potrdil predvsem v obrambi.

Ne spreglejte