Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 20.10

8 let

"Ose" po pričakovanju klonile v Kölnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji povratni finalni tekmi evropskega pokala EHF v Kölnu izgubili proti nemškemu Gummersbachu z 22:26 (8:16) in v tem tekmovanju osvojili končno drugo mesto.

Rokometaši velenjskega Gorenja so po velikem četrtkovem zmagoslavju v državnem prvenstvu v današnji povratni finalni tekmi evropskega pokala EHF doživeli pričakovan poraz. Osmouvrščena ekipa nemškega prvenstva je po tesni zmagi v Velenju v "domači" dvorani v Kölnu zlahka premagala slovenske državne prvake in petim zmagam v pokalu evropskih prvakov (1967, 1970, 1971, 1974 in 1983) in dvema v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev (1978 in 1979) dodala še drugo lovoriko v pokalu EHF po letu 1982. Velenjska zasedba še nikoli ni slavila v enem od evropskih pokalov, v letošnji sezoni se je sploh prvič v 50-letni zgodovini kluba uvrstila v veliki finale.

Izbranci hrvaškega stratega na velenjski klopi Ivice Obrvana - v uvodno zasedbo je postavil vratarja Ivana Gajića, krilna igralca Sebastjana Soviča in Roka Golčarja, krožnega napadalca Matjaža Mlakarja ter Sergija Datukašvilija, Adnana Harmandića in Boštjana Kavaša na zunanjih položajih - so bili v podrejenem položaju od prve do zadnje minute, mednarodna pisana nemška zasedba, ki jo vodi nekdanji celjski strateg Sead Hasanefendić, zanjo pa igrajo kar trije nekdanji Velenjčani: Vedran Zrnić, Drago Vuković in Momir Ilić, pa jih je "povozila" že v uvodnih dvajsetih minutah.

V tem času so "podivjani" 12-kratni nemški državni prvaki, ki so osvojili prvo mednarodno lovoriko po sušnih 26 letih, povsem uničili blede Velenjčane, njihovo mrežo so polnili z vseh igralnih položajev, tako da je bila slovenska klop prisiljena zahtevati minuto odmora že po desetih minutah igre pri zaostanku 2:6. A kratek premor ni prinesel kakovostnega napredka, pičlih pet minut kasneje se je na stropu osrednje dvorane v Kölnu svetil zaostanek sedmih golov (2:9), v prvem polčasu pa je najvišji znašal v 20. minuti, ko je bilo 12:3 v korist domačega moštva.

Za ekipo iz Šaleške doline je bil v prvi polovici tekma nerešljiva uganka črnogorski vratar Goran Stojanović, pa tudi nemška obramba in bliskovit nasprotni napad sta jima povzročila številne sive lase. Malo manj očitna razlika v kakovosti je bila v drugem delu. Nemci so nekajkrat dosegli nedosegljivih devet golov prednosti in počasi začeli praznovati v tej sezoni edino nemško lovoriko v mednarodnih tekmovanjih - Kiel je v finalu lige prvakov izgubil s španskim Ciudad Realom, v pokalu pokalnih zmagovalcev pa je bil španski Valladolid boljši od nemškega Nordhorna -, kar je slovenska zasedb izkoristila in se v 54. minuti približala na štiri gole zaostanka (19:23), bližje pa ni mogla.






Ne spreglejte